sarrcia1 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś wie, gdzie się sadzi duże ilości gryki, jęczmienia itp? Już mówię o co mi chodzi... Otóż potrzebuję miejsc, lub osób od których mogłabym skupować hurtowe ilości kaszy (gryczanej przedewszystkim ale też innych). Piszę 'skupować' bo mam na myśli regularną współpracę. Tylko od razu zaznaczę, że potrzebuje duże ilości. Jeśli ktoś ma jakies informacje, lub byłby chętny do takich interesów proszę o kontakt najlepiej na maila: sara-ziomek@wp.pl Pozdrawiam:) Quote
kubusjettaII Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 mam a mam, czemu nie. żeby na wsi mówili że nie mam? a tak poważnie to posiadam grykę w ilości ok. 500kg. wiem i mam świadomość że ilość nie powala na kolana. Quote
Robert ;-) Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Kuba a z jakiej powierzchni i jakiej klasy zebrałeś taką ilość pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 daj spokój nie pytaj, wziąłem 1,5 ha w dzierżawę i zasiałem na pierwsze żeby coś było bo już nie termin był do siewu czegoś innego. Quote
Robert ;-) Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 To ja z 0,75ha mam jak ze dwa metry to góra ten rok to w ogóle porażka nie warzyłem ale kupka mała po odwianiu została ważne że na nasienie będzie ja to na 5 klasie dałem trochę nawozu i to tyle co z nawożenia ale na wiosnę nawiozę obornika a potem zasieję grykę może będzie lepiej Quote
sarrcia1 Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 nofaktycznie 500kg to troche mało miałam na myśli kilka ton:p wiem, może i dużo wymagam ale po trochu od paru osób i może by sie uzbierało hmm? Quote
Recommended Posts