Wina, nalewki, bimber i inne alkohole!:D
#1
Napisano 12 sierpień 2013 - 17:17
chwalić się kto co robi, jak robi i ile robi
dla siebie, dla znajomych na handel.
ja to tak skromnie, kilka nalewek, w tym roku jest to oczywiście: malina, orzech, ratafia, śliwka, do tego kilka nowości dzika róża, mięta, kwiat bzu. jeszcze mam na kilka naleweczek ochotę, ale cena spirytusu trochę mnie ogranicza niestety
#2
Napisano 12 sierpień 2013 - 17:21
jeżeli chodzi o moje wiśniowe winko to ile dajesz za literkę?
#3
Napisano 12 sierpień 2013 - 17:27
a ile daję za winko? kurcze no, myślałam że tak najpierw dasz spróbować a potem ewentualnie o cneie pogadamy, a Ty tak od razu z grubej rury
#4
Napisano 12 sierpień 2013 - 17:29
#5
Napisano 12 sierpień 2013 - 17:32
mąż twierdzi, że babcie się nacierają spirytem i przez to taka cena rynkowa
oczywiście nie obrażając żadnej babci ;D
#6
Napisano 12 sierpień 2013 - 18:08
#7
Napisano 12 sierpień 2013 - 18:11
#8
Napisano 12 sierpień 2013 - 18:54
Mam też z głogu i dzikiej róży plus miodzio. To jest 2 letnie.
I tegoroczne jeszcze nie gotowe z Wiśni ogółem ze wszystkiego;d
Posiadam też nalewkę z kukułek muszę w końcu wypić;d
Też naleweczka z miodu i cytryny;d
Bimber jest legalny na własny użytek;d
Pozdrawiam
#9
Napisano 12 sierpień 2013 - 19:07
#10
Napisano 12 sierpień 2013 - 19:39
bimber rzeczywiście jest nielegalny, nawet na własny użytek, to chore :/ co innego jak ktoś na handel produkuje, ale jak tylko dla siebie?
ech....chore przepisy
#11
Napisano 12 sierpień 2013 - 19:57
#12
Napisano 12 sierpień 2013 - 19:58
Identycznie jak coś wykopiesz typu antyk musisz oddać do państwa a przecież ziemia jest twoja
Tak samo jeżeli ty pędzisz bimber na swojej posesji to kogo to obchodzi co ty robisz u siebie.
Nawet głupiego drzewa nie możesz sobie wyciąć to co to nie jest twoja ziemia skoro musisz mieć pozwolenia?
Ja bym się kłócił z miastem gminom powiatem.
Bo ja mam racje to co jest na twej ziemi to twoje.
Przepraszam za tak wyczerpującą wypowiedź ale nasze prawo jest do dupy;/
Pozdrawiam
#13
Napisano 12 sierpień 2013 - 20:36
A co do bimbru to na każdej wsi znajdzie sie choć jeden co bedzie pędził
Aniu nie denerwuj sie ja tak zawsze z grubej rury:)
#14
Napisano 12 sierpień 2013 - 20:57
ale z chorymi przepisami spotykam się niestety na co dzień i w różnych dziedzinach życia
#15
Napisano 12 sierpień 2013 - 21:07
#16
Napisano 12 sierpień 2013 - 21:11
a wracając do bimbru:) to kiedyś taki dziadek dal mi skosztować bimberek z porzeczki czarnej zaprawiany miodem i sokiem z cytryny no to porostu miodzio, żadnej goryczki nie było czuć a i wódka sie nie umywa:)
#17
Napisano 12 sierpień 2013 - 21:17
#18
Napisano 12 sierpień 2013 - 21:22
#19
Napisano 12 sierpień 2013 - 21:25
Tofik, jak czarna porzeczka i miodek, to na pewno musiało być pyszne
Paweł, nie znam takich specyfików, ale na pewno jest to z buraków
#20
Napisano 12 sierpień 2013 - 21:30
I takim młodym winem jest się szybciej upić niż starszym. Bo to jeszcze nie sfermentowało czy coś.;d
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych