Jump to content

Recommended Posts

Posted
we współpracy z sampo wychodziło jeszcze takie coś jak Z140, ale myślę że nie ten przedział cenowy. myślę że claas cosmos mógłby być dobry dla ciebie ale musiałbyś się przekonać do siedzenia "na kole" np.http://otomoto.pl/kombajn-claas-cosmos-A333547.html
Posted

niestety claas cosmos nie moze byc

ponierasz kombajn musi miec kabine/daszek na srodki a nie z boku

Czemu tak uważasz? Kiedyś kombajny były tylko z podestem z boku i nikt nie narzekał' date=' to siedzenie jest nisko więc dużo widzisz tyle że jest głośno, ale nie szukaj komfortu w 20 letnim czy starszym kombajnie.

Przypomniałem sobie jeszcze Claas matador standard 3m hedru i matador gigant 3,60hedru miały podest po środku a koszt standart to teź do 10tyś.

Te Classy sa stare, ale i bardzo porządne, ciężko już takiego znaleźć na rynku, ale jak trafisz Matadora to poważnie rozważ jego zakup. Pozdrawiam :)

Posted
Też kiedyś byłem przekonany, że pomost musi być na środku. Kilka osób daremnie mnie przekonywało. Dopiero jak się przejechałem kombajnem z kabiną z boku przekonałem się o wyższości tego rozwiązania. Co do małych kombajnów z miejscem operatora na środku to któryś z modeli NH Clayson lub JD, ale te są droższe. Pozdrawiam!