Mysliwy Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 Dobra, to powiedz gdzie on sprzedaje te byki i jaka to rasa? Quote
Robert ;-) Posted August 24, 2013 Report Posted August 24, 2013 U mnie teraz cena za byka wynosi 6zł. a największego jakiego miałem kiedyś to miął 700 kilo i rósł dwa lata a takiego co by miął tonę to na oczy nie widziałem,ale może i takie są ale na pewno nie u mnie w okolicy;[ Quote
pawelxy1 Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Niestety nie wiem jaka to rasa może to nie prawda i szkoda że mi nie wierzycie.Mówię jak jest. Widziałem sprzedał 20 byków bo liczyłem ile odstawiał a później kupił Fendta nowego Quote
Tofik Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Ja cie Pawle tu nie obrażam i nie mam zamiaru bo nie po to tu jesteśmy tylko że kwoty które podajesz to sa mało realne (teść sprzedawał 3 sztuki jakiś miesiąc temu największy miał 730kg a 2 pozostałe niecałe 700 i rosły 2 lata a cene jaką mu zaproponowali to 6,50:( ale u was może być tego więcej i dlatego ceny inne)poza tym to że sprzedał 20 byków to nie znaczy żę za te byki kupił ciągnik:)Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Może masz rację. Ale cena 7-8 na pewno u nas jest.Znaczy była jakieś 2-3lata temu teraz to nie ingeruję w te ceny i pogubiłem się Quote
Robert ;-) Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Paweł dam ci radę jeśli podajesz jakieś ceny czy informacje które mogły ulec zmianie, to podawaj aktualne to nie będziesz miał takiego problemu jak w tym wątku. A co do ceny wołowiny to spadła o 2zł po aferze z koniną w mięsie wołowym w ciągu tygodnia ;[ pozdrawiamPaweł dam ci radę jeśli podajesz jakieś ceny czy informacje które mogły ulec zmianie, to podawaj aktualne to nie będziesz miał takiego problemu jak w tym wątku. A co do ceny wołowiny to spadła o 2zł po aferze z koniną w mięsie wołowym w ciągu tygodnia ;[ pozdrawiam Quote
prosty Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 u mnie aktualna cena za byki najwyższej klasy to 6,60 za kilo, a przy aktualnej cenie cielaków to nie jest za ciekawie : miesięczna jałówka 1300 a za byczki wołają do 1500 Quote
Recommended Posts