Jump to content

Recommended Posts

Posted
Nie ma papierów i jak masz przejazd na pole szosą może być problem. Znajomy uprawia takim ponad 20 ha i chwali sobie niskie spalanie i bezawaryjność. Ma go grubo ponad 20 lat, a kupił używany. Sam nie miałem z nim styczności. Pozdrawiam!
Posted
To stare porządne ciągniki tyle że ten nie jest za dobry bo bez papierów i akumultorów więc trzeba zainwestować no i nie ma mowy o jeździe po drogach publicznych więc ten egzemplarz nie jest wart kupna, ale nad innymi na pewno warto się zastanowić. Pozdrawiam :)
Posted
witam te ciągniki zaczynają pojawiać się u mnie w okolicy na skupach złomu , czyli bardzo się tego nie opłaci kupować i jeszcze bez papierów . poszukaj lepiej jakiegoś starego zetora podobnego do c360 za około 9000 tyś kupisz dobry ciągnik i to z papierami .
Posted
Dzięki za odpowiedzi za zetora to ja podziękuję bo one więcej spalą niż np c4011 którą można kupić od 6000zł, albo mój c355;] może ktoś jeszcze się wypowie na temat tych ciągników pozdrawiam
Posted

Stare maszyny jak diabli. Silnik nie wysilony kula się i kula. Gdyby były młodsze to jeszcze bym się skusił na jumza ale to już dziadki. Z czasem będzie trudniej z częściami.

Bardziej rozsądne było by kupić mtz-ta 550 lub 80. 550 ma silnik też około 60-parę koni, głowica z komorami wirowymi i świecami żarowymi w nich, skrzynia zdaje się 9 do przodu. Nie ma przełożenia żółw-zając jak w mtz-80. Konstrukcja obu nie zmieniła się od lat, bez względu na rocznik wszystko to samo, do dziś robione jeszcze długo będą produkowali części których nawiasem mówiąc jest masa na rynku.