Kronel Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 Zamierzam kupić drugi ciągnik, aktualnie mam John deere 6810 i nie narzekam. Troche już poznałem tego potwora, wiem gdzie części serwis itp. Gospodaruje na 85 hektarach, głownie z produkcją roslinną - zboża. W tym roku dopisały plony i ceny super. Trzeba by zainwestować. Tak z bratem myśleliśmy o czymś mocniejszym może 6830 lub coś podobnego. Jednym ciągnikiem trudno obgonić jest jescze ursus c360 tak żeby przyczepe z pola zciągnąć ale z tym wieczny problem. Co polecicicie? tak jak pisałem chciałbym John Deera drugiego ale jak macie jakieś sugesteie to chętnie poczytam. Quote
Kronel Posted January 9, 2011 Author Report Posted January 9, 2011 A nie myślałeś żeby kupić nowego np zetora zamiast szukać używanego John Deera. Za uzywany model będziesz miał nówkę. A nowy to nie to co używany. Jak będziesz te 90ha obrabiał dwoma traktorami to przecież nie zamęczysz ich, będa miały u Ciebie jak nawakcjach. Taki Forterra 125 to już napewno spelniłby towje oczekiwania. Quote
john deere8330 Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 Też mam John Deera 6810 i mi się sprawuje super. Sam pewnie wiesz że to bardzo dobry ciągnik. Co do John Deera 6830 to też dobry ciągnik ale trochę drogi. Quote
Kronel Posted January 9, 2011 Author Report Posted January 9, 2011 Myślałem o zetorze ale chce przeznaczyć poniżej 100 tys za traktor o mocy około 150Koni. Z tego co patrzyłem to maksymalna moc zetora to około 120Koni i nowy nie za te pieniądze. A opinie o John deere mam taką jak kolega john deere8330 - ze to bardzo dobre ciągniki. Nie ma dla mnie sensu wchodzić w nowy system i kombinować żeby to póxniej do kupy pasowało z podpinaniem maszyn, balastów itp. Quote
rolnik1500 Posted January 10, 2011 Report Posted January 10, 2011 Szwagier ma John Deera 7800 95r , kupił zeszłą wiosną. Naprawde dobrze trafił bo mimo ze traktorek na oko wizualnie źle wyglądał to bardzo dobrze się sprawuje - widocznie nie był picowany. Obrabia nim 50 ha cięzkiej gloniastej ziemi - i jak do tej pory to nawet się nie zająknął. Rzadko się ma okazje kupić jakąlkowiek maszynę, która po zakupie idzie prosto na pole i nawet maski nie trzeba otwierać. Nie wiem czy to zaleta wyjątkowego szczęścia czy poprostu Deery są takie mocne - na liczniku miał 11 000mtg. Quote
john deere8330 Posted January 11, 2011 Report Posted January 11, 2011 11 000 mtg to bardzo dużo ale john deere i tak są bardzo wytrzymałe. Quote
Guest Gość Posted January 12, 2011 Report Posted January 12, 2011 ja bym ci polecił john deere 6920 bez komputera pokładowego... Quote
Recommended Posts