troszkin Posted August 18, 2013 Report Posted August 18, 2013 Witam zastanawiam się nad kupnem przyczepy tylko że jest jeden haczyk przyczepa nie ma dokumentów co zrobić żeby można ją zarejestrować Quote
VoYtek8 Posted August 18, 2013 Report Posted August 18, 2013 Lepiej kupić z dokumentami i masz wtedy spokój, a jak już kupisz to możesz pokombinować i zarejstrować jako sam. Tyle że trochę się spóźniłeś bo od 22 czerwca 2013, przepisy co do rejestrowania pojazdów sam stały się bardziej rygorystyczne i ciężko cokolwiek zdziałać, poczytaj sobie na jakiś forum motoryzacyjnych co piszą na ten temat. Pozdrawiam Quote
troszkin Posted August 18, 2013 Author Report Posted August 18, 2013 tez właśnie o tym myślalem i czytałem Quote
VoYtek8 Posted August 18, 2013 Report Posted August 18, 2013 W dodatku jak kupujesz przyczepę bez prawa rejestracji to wiesz że to jakaś samoróbka albo jak orginalna to coś było w niej kombinowane, a jak nie dasz rady zarejstrować jak sam to wtedy będziesz miał złom na podwórku bo po co Ci przyczepa z którą nie będziesz mógł wyjechać na drogę. Już lepiej dołóż trochę i poszukaj jakiejś z papierami. Pozdrawiam Quote
troszkin Posted August 19, 2013 Author Report Posted August 19, 2013 On miał przepisane gospodarstwo po dziadku ale on zmarł i nie wiadomo gdzie są papiery z tej przyczepy Quote
Tofik Posted August 19, 2013 Report Posted August 19, 2013 Jeżeli papierów nie ma a byla zarajestrowana i jest rejestracja to możesz ja zarejestrować tylko musisz powiedziec że dowód zaginą i myślę że powinno przejść bynajmniej możesz sie zapytac w wydziale komunikacji ze masz taką sytuacje i wtedy ci powiedzą co i jakCo innego jeżeli nigdy ta przyczepa nie była rejestrowana to ja raczej bym sie nie pchał bo lepiej dołożyć tak jak pisał WojtekPozdrawiam Quote
przemek2092 Posted August 19, 2013 Report Posted August 19, 2013 Sam jestem ciekawy tej sytuacji, kiedys znajomy bardzo sie męczył żeby takie coś zarejestrować ale udało mu sie, ale jak to zrobił też sam nie wiem, wiem jedno, w wydziale komunikacji można stracić wiele zdrowia... ciężko strasznie jeżeli czegoś brakuje to nie ma taryfy ulgowej.... Quote
kubusjettaII Posted August 19, 2013 Report Posted August 19, 2013 mam podobny problem, posiadam przyczepę po zmarłym dziadku z tym że ja posiadam do niej dowód ale też mam trochę problemów z rejestracją jej. Quote
Recommended Posts