Krzysiek__K Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Witam, ostatnio kilka osób pytało mnie o mój cennik ładowania obornika. Jako że nigdy nie robiłem tego dla zarobku to nie orientuje się w panujących obecnie stawkach. Mój zestaw do ładowania to ursus 3512+cyklop ewentualnie ursus c330+cyklop. Jakie ceny były by najlepsze dla tych zestawów? Quote
Robert ;-) Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Ja myślę że 150 zł na godzinę pracy było by ok. Quote
VoYtek8 Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Cos ponad stowke mozesz brac. Tyle ze laduj c330 bo mniej spali a Ty wiecej zarobisz. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Też słyszałem że ponad stówę dogadaj też czy przerwy liczy czy nie bo jeśli wozisz jednym i on czeka aż wrócisz to przez cały dzień trochę sie nazbiera kiedyś ktoś tak kogoś załatwił że liczył czas nawet jeśli stał to już kwestia dogadania pozdrawiam Quote
Krzysiek__K Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 Wielkie dzięki za pomoc Tak na marginesie stawka 30-35 zł za naładowanie 1 rozrzutnika nie jest chyba zbyt przesadzona? Quote
dominikp64 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Powinno być ok jeśli mówimy o takich małych rozrzutkach. Żeby się nie okazało że to ma być rożutnik 10 lub więcej ton bo wtedy to nie będzie taka dobra stawka. Quote
Krzysiek__K Posted August 22, 2013 Author Report Posted August 22, 2013 Wiadomo Głównie chodzi o małe rozrzutniki. Quote
VoYtek8 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Jak na 1 mały rozrzutnik będzie wozone to będziesz pół dnia stał w miejscu, jak już idziesz na robotę to gadaj z gospodarzem żeby było 2 ciągniki z dwoma rozrzutnikami to wtedy robota szybko idzie. Pozdrawiam Quote
troszkin Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 witam ja też jeżdżę na zarobek ładuję gnój tylko że John Deere 6630 Premium lub ładowarką teleskopową Claas więc biorę 40zł za 1 rozrzutnik 140zł za godzinę pracy za cały dzień czyli 8 godzin 1050zł jak do tego kogoś jadę jeszcze na drugi dzień jadę to 30zł z 1 rozrzutnik 120zł za godzinę pracy za cały dzień czyli 8 godzin 950zł Pozdrawiam:) jeszcze jedno do tych cen jest wliczona cena paliwa więc jak byś ładował ursusem c 330 to trochę musisz zjechać z ceny wiadomo John Deere czy ładowarka Claas więcej palą od ursusa Pozdrawiam Quote
zetor 11 Posted August 26, 2013 Report Posted August 26, 2013 witam a u mnie wariaci biorą 15 zł od rozrzutnika i dlatego nie robię usługi ładowania obornika Quote
*SSaPeRR* Posted August 26, 2013 Report Posted August 26, 2013 A u mnie sąsiad bierze 20 zł za rozrzutnik 3-tonowy. Załadunek - Zetor 6245 + UNHZ 750. Inny znajomy zestaw U-1224 z turem- krokodyl i C-360 3P z rozrzutnikiem 3T 50 zł bierze od sztuki... Quote
troszkin Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 zetor 11 bardzo tanio jak za rozrzutnik licząc że paliwo jest prawie po 6 zł Quote
VoYtek8 Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 Ty na poważnie z tym paliwem??? U mnie żaden rolnik nie kupuje po takiej cenie każdy jeździ albo na ruskiej ropie (która jest tańsza i lepsza do starych maszyn), albo kupuje w hurcie paredziesiąt groszy mniej. Jeszcze można kupić na lewo, albo zalać ciągnik czerwoną ropą co też mu wcale nie szkodzi. Cena ropy dla rolnika to żaden problem. Pozdrawiam Quote
troszkin Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 Tak jak kupuje 400 - 500 litrów naraz to mam 50 groszy zniżki na litrze ale jeszcze odejmują mi vat. Ja jestem porządnym rolnikiem i dbam o maszyny więc co z tego że kupię paliwo na lewo jak po roku może mi pompa paliwowa czy coś w tym stylu wysiąść Pozdrawiam Quote
henryk Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 na mnie to jakies fatum spadło-dziś ursus stanął na środku drogi okazało się że w pierwszym nyplu był korek z gumy i paliwo nie leciało,korek oczywiście zrobił się po dwóch latach jazdy na trefnym paliwie-pozdrawiam Quote
*SSaPeRR* Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 Co do "ruskiego" paliwa, to sam też sobie przywożę zza granicy. Wiadomo, że zlewanie ze zbiornika samochodu jest niedozwolone, ale każdy kombinuje jak może. Co do jakości, to bym się sprzeczał, że jest tylko do starszych maszyn. Dlaczego nie do nowszych?? Zalewam bak z tego samego dystrybutora co przed chwilą kolo tankował swoją BMW X5 lub Merasia S klasę... Jeśli jeżdżą na nim rosyjskie fury to dlaczego nie pojedzie maszyna rolnicza?? A i cena przemawia bo kupuję paliwko po 27.60 rubli czyli na nasze około 2.73... Można podjechać na stację pewniejszą, taką jak LUK Oil jeśli ktoś nie jest przekonany do stacji których nie ma w Polsce, ale tam paliwko o około 5 rubli droższe.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 Tak jak kupuje 400 - 500 litrów naraz to mam 50 groszy zniżki na litrze ale jeszcze odejmują mi vat. Ja jestem porządnym rolnikiem i dbam o maszyny więc co z tego że kupię paliwo na lewo jak po roku może mi pompa paliwowa czy coś w tym stylu wysiąść Pozdrawiam Paliwo na lewo tzn. paliwo kupione nie ze stacji tylko od kierowców cystern. Trochę znam się w tym temacie więc wiem że zazwyczaj pompy w cysternach nie wylewają do końca paliwa z beczki więc każdy kierowca może zostawić dla siebie albo sprzedać trochę paliwa i o to właśnie mi chodzi . Niby jesteś porządnym rolnikiem, a o finanse gospodarstwa nie dbasz, ciągnik czasem lepiej chodzi na ruskiej ropie (która jest tańsza) bo ma mniej oktanów, a dla niektórych starszych silników to dobre. Pozdrawiam Quote
henryk Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 panowie u mnie jest taka sytuacja że;ja daję słomę z 2,2 ha rolnikowi który sam sobie tą słome prasuje a mnie daje za to 6 rozrzutników 8-tonowych obornika ( starczy to na 1,1ha) ten obornik sam mi załaduje i rozwali po polu,a ja za to daję mu 6x 80 zł.z moich wyliczeń wyszło 160/h z załadunkiem i wywózką gdyż w godzinę robił 2 kursy ciągnikiem kubota,tak że ja nie nadążałem 60-ką zaorać tego na bieżąco co on wywiózł,tak więc w każdym rejonie jest inaczej,jak również ceny kombajnowania bardzo są zróżnicowane -pozdrawiamCo do "ruskiego" paliwa' date=' to sam też sobie przywożę zza granicy. Wiadomo, że zlewanie ze zbiornika samochodu jest niedozwolone, ale każdy kombinuje jak może. Co do jakości, to bym się sprzeczał, że jest tylko do starszych maszyn. Dlaczego nie do nowszych?? Zalewam bak z tego samego dystrybutora co przed chwilą kolo tankował swoją BMW X5 lub Merasia S klasę... Jeśli jeżdżą na nim rosyjskie fury to dlaczego nie pojedzie maszyna rolnicza?? A i cena przemawia bo kupuję paliwko po 27.60 rubli czyli na nasze około 2.73... Można podjechać na stację pewniejszą, taką jak LUK Oil jeśli ktoś nie jest przekonany do stacji których nie ma w Polsce, ale tam paliwko o około 5 rubli droższe.Pozdrawiam.[/quote']żebym to ja tak mógł,ale ja mieszkam od granicy wschodniej 350 km,blizej mam do niemiec ale też 270 km-pozdrawiam Quote
troszkin Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Wojtku masz może rację w dzisiejszych czasach każdy grosz jest ważny Pozdrawiam Quote
Recommended Posts