Jump to content

Recommended Posts

Posted
Nie straszcie,że ceny nie wzrosną,bo moje tuczniczki nie dadzą rady pożreć wszystkiego składownego zboża.Pszenica to nie problem,bo kurników wkoło,ale,to żytko,to może być problem.
Posted

Optymiści mówią że jet tak źle że gorzej być nie może, a pesymiści że może być gorzej. Moim zdaniem wszyscy jesteśmy optymistami, bo optymizm jest przynależny ludzkiej naturze. Pesymistami nazywamy tych optymistów którzy są lepiej od innych poinformowani.

Elewar ma zamiar skupić 150 tys. ton, a pojemność magazynów Elewaru jest o 400 tys ton większa. Optymiści twierdzą, że w magazynach na te 400 tys. ton myszy się ganiają. Pozdrawiam!

• 3 weeks later...
Posted

panowie u nas na jednym młynie płacą 450 a trochę dalej 500/t to jest już z vatem,tak że idzie ku lepszemu ,ja jeszcze czekam nie sprzedałem nic ale widze że będzie dobrze-pozdrawiam

oczywiście zaraz po żniwach płacili 380/t

a obecnie na wolnym rynku jest po 600/t, ale ruch słaby

Posted
No to fajnie,że drożeje,bo nasze też czeka,ale nie może długo,bo w garażu i zawilgotnieje.Pszenicę dziś sprzedawaliśmy po 80 a otręby pszenne są po 65.Czy to nie zbyt duża przesada?
Posted
bardzo mnie cieszy Twój optymizm,ale mój szwagier w ubiegłym roku nie sprzedał żyta chociaż było po 700/t. bo twierdził że wiosną będzie po 1200-,niestety teraz ma już 40 ton i czeka na lepsze czasy,mam nadzieję że faktycznie w tym roku cena dojdzie chociaż do 600/t.-to było by już OK.-pozdrawiam