Morgotheron Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Akumulator podczas rozruchu "wyrzuca" elektrolit, co może być przyczyną? Quote
grzepaku1 Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 uszkodzony akumulator nie testuj go bo podczas rozruchu może wystrzelić Quote
VoYtek8 Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Wywal ten akumulator bo on jest nic nie wart i w dodatku możesz stracić np. oko jak Ci wystrzeli o czym pisze "grzepaku1". Każda próba zapłonu ciągnika na tych akumulatorach stwarza zagrożene zdrowia dla kierowcy. Pozdrawiam Quote
wiesieki1202 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 mialem ostatnio wystrzal akumulatora wiec radze tak jak koledzy wyp....go i nawet sie nie zastanawiaj Quote
simson54 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 ja w swojej 30 tak miałem że w jednej celi elektrolit się gotował , było widać jak szły bąbelki jak chciałem odpalić ciągnik na szczęście miałem akumulatory na gwarancji oddałęm do sklepu i wymienili mi na nowy w tym czasie zainwestowałem w alternator i teraz ładowanie jest dobre i pali bez żadnego problemu . Pozdrawiam Quote
Recommended Posts