Jump to content

Recommended Posts

Posted
W tym roku kukurydza jest nie za dobra na piachach bo była późno siana, najpierw było moro i nie mogła dobrze się rozwijać, a teraz ją przysuszyło bo deszczu długo nie było. Niektórzy ludzie już małe ilości ścinają bo nie mają czym bydła karmić, ale niektórzy sieli późno dlatego myślę że mogą kosić nawet na koniec września. Pozdrawiam :)
Posted
Ja jeszcze będę czekać przynajmniej tydzień, nie wiem jak w innych rejonach ale u mnie kukurydza jest jeszcze zbyt zielona. Jednego roku taką zieloną skosiłem a potem cały rok się robiła czarna, grzała się i było dużo było odpadów
Posted

witam w mojej okolicy koszenie trwa już od dwóch tygodni i nie dla tego że kukurydza już dojrzała lecz

niszczą ją dziki niestety tak to już jest że aby paru kolesi mogło pobawić się w polowanie muszą

tracić okoliczni rolnicy pozdro!

Posted
To nie jest tak... Myśliwi zabijają dziki więc dbają o to by nie było ich za dużo. Ogólnie to dziki i tak byłby w lesie i to one same się mnożą i tworzą watahy niszczące uprawy, ale to zwierzęta naturalnie żyjące w Polskich lasach. Pozdrawiam :)
Posted
No niestety mnożą się bardzo szybko, w dodatku teraz wszyscy mają kukurydzę dlatego ciężko jest je ustrzelić bo zamiast chodzić szlakami po lesie, one siedzą na polu i nikt im nic nie może zrobic. Pozdrawiam :)