Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, otóż mam owy problem z moim Case 5130 gdy przekręcam kluczyk zapala ją się kontrolki oczywiste co nie? Ale po zapaleniu ciągnika jedna z kontrolek w ogóle nie gaśnie chodzi mi o kontrolkę po lewej stronie od brzegu CHECK ENGINE czy jakoś tak no i ciągnik nie chce ruszyć.

Jeżeli ktos wie co mogło się stac proszę o napisanie, ponieważ jestem zielony mam go dopiero rok. Może jakiś elektozawór się zapchał? albo kable się poluźniły? proszę o pomoc w komentarzach z góry dziękuje. Pozdrawiam Kuki

Posted
Kolego to jest kontrolka check engine ''elektronika silnika'' sygnalizująca obecność błędów w komputerze jeśli ma ich dużo lub dotyczą ważnej części silnika lub oprogramowania, to ciągnik ci nie odpali;[ trzeba podłączyć komputer i skasować błędy ewentualnie dokonać naprawy wskazanej części, komputer może wskazać i jakąś drobna usterkę np zapchany filtr lub awarię czujnika, bez podłączenia komputera się nie dowiesz;[ i raczej nikt ci nie odpowie na pytanie co padło,pozdrawiam
Posted

Kolego to jest kontrolka check engine ''elektronika silnika'' sygnalizująca obecność błędów w komputerze jeśli ma ich dużo lub dotyczą ważnej części silnika lub oprogramowania' date=' to ciągnik ci nie odpali;[ trzeba podłączyć komputer i skasować błędy ewentualnie dokonać naprawy wskazanej części, komputer może wskazać i jakąś drobna usterkę np zapchany filtr lub awarię czujnika, bez podłączenia komputera się nie dowiesz;[ i raczej nikt ci nie odpowie na pytanie co padło,pozdrawiam

[/quote']

Aha rozumiem, tylko jeszcze jedna taka sprawa mi ciągnik odpala, działa hydraulika, wom tez działa no nic trzeba będzie iść po mechanika :) Pozdrawiam