Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam posiadam 5ha 3to pola a 2las mam 22lata nie wiem co zaradzić na drugi rok zawsze trochę pszenicy ziemniaków a 2ha to łąka nie wiem co bym mógł zasiać lub zasadzic oby zbiory były mało kosztowne a z dotacji coś dostać i ewentualnie ze sprzedaży proszę o pomoc
Posted
Witaj napisz jaka jest klasa ziemi będzie łatwiej ci doradzić;] skoro piszesz o pszenicy to widać że w miarę dobra i z nią będziesz miał najmniej pracy i w miarę dobry polon co za tym idzie zysk jeśli trawa czy siano ci zbędne jest to przerób łąkę na pole orne, obsiej np gryką a co do dotacji to ja ci nie pomogę ale ktoś na pewno bardziej w tym oblatany ci pomoże pozdrawiam;]
Posted
Wiesz kolego w tym roku to i w mojej okolicy to wszędzie bida z nędzą słabe zbiory [deszczowa pogoda była na plon] w sumie nie bardzo pasuje pszenica po pszenicy trzeba zmieniać co rok to coś innego na 3 klasie żal siać żyto więc może jęczmień o rzepaku można by pomyśleć ale z nim trzeba jak z jajkiem [opryski to większy koszt] a na tej 4 klasie to może owies powinien być ładny bo na takie pole to ciężko coś polecić mało takich roślin co lubiły by dużo wody,
Posted

Jak miałeś pszenice to teraz zasiej jęczmień bo zmiana musi być a jeżeli chodzi o dotacje to jak złożysz wniosek o dotacje bezpośrednią to i dostaniesz kasę

Pozdrawiam

Posted

A co byście powiedzieli np na szkółkę leśna dużo z tym problemów jakie są na to dotacje wie ktoś ?

Co zasiać już wiem a zasadzic np ziemniaki czy coś w tym stylu bo już nie mam pomysłów

Posted
Witam ponownie długo myślałem i chyba naj bardziej opłaca się ziemniaki sadzić ją zasadziłem 20rajek (60metrów długich) i ukopałem ok 2 ton a teraz kilo stoi po 1zł więc chyba będę szedł w tym kierunku
  • 3 weeks later...