kamilTS Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 WitamPotrzebuję pomocy od znawców Zetora 7211 ponieważ sam nie znam się na tym modelu ciągnika... Mam problem z podnośnikiem.Podczepiając cięższy sprzęt (siewnik, talerzówka) podnośnik nie podnosi- no może troszkę dźwignie ale nie oderwie całkiem od ziemi. Natomiast gdy zostawię tę wajchę od podnoszenia w pozycji "podnoszenie" a drugą wajchą (tą bliżej siedzenia) zacznę przesuwać przód-tył to podnośnik załapuje i zaczyna podnosić ale na raty czyli tak szarpie w górę i przestaje. Nie mogę natomiast ustawić tej wajchy tak aby podniósł do końca tylko czeka mnie zawsze zabawa a to strasznie drażni. Nie jest to sprawa słabej pompy bo podnosi bez problemu lecz zastanawia mnie fakt dlaczego wajcha od podnośnika jest uzależniona od tej drugiej wajchy (bodajże od kipowania) Zna ktoś przyczynę? Co z tym zrobić aby podnośnik działał normalnie? Quote
kamilTS Posted August 27, 2013 Author Report Posted August 27, 2013 olej jest. był zalany hipolem. Ale z miesiąc wcześniej przed moim użytkowaniem ciągnika poprzedni kierowca dolewał olej lecz nie hipol ale olej o identycznych parametrach (podobno)- też brałem pod uwagę tę możliwość że zmieszanie olejów może byc przyczyną ale czy wtedy by było tak że podnośnik działa ale jedna wajcha zależnie od drugiej? Quote
henryk Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 uważam że mieszanie oleju tu nie jest winne ,przyczyna tkwi gdzieś indziej, ja nieraz superolu dolałem i zawsze było dobrze-pozdrawiam Quote
Slowik1990 Posted March 21, 2016 Report Posted March 21, 2016 Odświeżam temat. Mam ten sam problem. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu ? Quote
Recommended Posts