Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam od roku hoduję sadzonki kwiatów.

Pielęgnuję je i już niektóre wsadziłem u siebie do ogródka.

Mam pytanie jak już mam te sadzonki to najlepiej gdzie i komu je sprzedać, skoro mam ich ponad 100sztuk a zarobić bym chciał/.

Wyhodowałem ponad 100sztuk sadzonek Funkii

Proszę o szybką odpowiedź.

Posted

Pawle kwiatki a w tym wypadku praktycznie liście(bo większy urok mają liście a niżeli kwiaty:)) zazwyczaj sprzedaje sie od wiosny do początku lata a teraz to nie wiem czy nie jest z późno na handel ale mniejsza z tym więc może spróbuj na jakimś targu bo na rośliny wieloletnie zawsze znajdzie sie jakiś amator:)

Pozdrawiam

Posted

Ale żeby odstawić do hurtowni to chyba trzeba wystawić papier a ty przecież nie masz żadnej działalności no chyba że znasz sie z kimś to może jakoś cichaczem:) bynajmniej zawsze możesz spytać i możę sie uda:)

Pozdrawiam

Posted
Ale Ty masz tylko 100 sadzonek więc nikomu się nie zechce zawracać głowy takimi ilościami na hurtowni. U mnie wszyscy co mają kwiaty to wożą na giełdę przez cały rok, ale zawsze mają pełnego busa, a nawet 2. Takie ilości to sam do ogródka sobie wsadź albo sprzedawaj detalicznie bo hurtowo nie da rady. Pozdrawiam
Posted

Pawle jak byś sprzedawał w detalu na rynku to przecież dużo więcej byś zarobił kto wie czy nie 2 * więcej a niżeli sprzedać komuś w hurcie bo hurt to hurt i kupujący zawsze chce kupić jak najtaniej wiec może należy to sobie przemyśleć:)

Pozdrawiam

Posted

W sumie taka opcja byłaby naprawdę rozsądna,ale nie tylko na targu. Możesz udać się także do kwiaciarni,może zainteresują ich twoje kwiaty i podpisać umowę o współpracę. Musisz po prosu próbować się przebić przez konkurencję.

Pozdrawiam Agroservice.pl