Jump to content

Recommended Posts

Posted

U mnie akurat ziemniaki w tym roku nie obrodziły, ale po ludziach słyszę że tak. Dużo zależy od ziemi, bo w tym roku najlepsze plony zbierają Ci, którzy posadzili ziemniaki na ziemiach "piaszczystych". Ja takiego szczęścia nie miałem.

Może trochę z ceny zejdą, ale myślę, że taniej niż 1 zł za kilogram nie będzie na pewno.

Posted

Ja z tego co rozmawiałem z ludźmi to nie narzekają bo ziemniaki dobrze obrodziły tyle że było dość gorąco i nie wiadomo jak będą sie teraz przechowywać a cena w hurcie w zimie jak będzie 10zł/worek(15kg) to będzie dodrze no ale to też zależy jaki będzie zbyt

Pozdrawiam

Posted
Mu pewnie chodzi za worek 15 kg ;D, cena ziemniaka zależy od ilości w danej chwili na giełdzie . Np. w Katowicach na giełdzie pod koniec Lipca było jeszcze mało ziemniaka to się sprzedało po te 15 zł , a teraz to po 10 zł jak się sprzeda to dobrze .
Posted

Worek' date='czyli? Bo w worku znajdują się rożne ilości,może lepiej byłoby podawać ceny za kg,teraz w świętokrzyskim są na poziomie 1.40zł za kg.

Pozdrawiam Agroservice.pl

[/quote']

1,40kg to chyba w detalu:)

Pozdrawiam

Posted
U mnie od 1 do 1,50 zł za kilogram śpiewają rolnicy jak kupują od nich zwykli szarzy obywatele. Nie wiem w jakiej cenie sprzedają do hurtowni, ale na pewno taniej. Jeden znajomy powiedział nawet, że jeśli miałby zejść z ceny 1,50 zł za kilogram, to woli wywieźć wszystko do lasu dzikom na skarmienie. :)
  • 3 months later...
Posted
Nie wiem ile u mnie w Mazowieckim w hurcie bo w tym roku nie mam ziemników na sprzedaż, ale ostatnio byłem na rynku to sprzedają po 1.40-1.60zł/kg więc cena jest nadzwyczaj dobra. Pozdrawiam :)