Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Planuję zmianę ciągnika (mój Zetorek juz się zestarzal :D), poszukuję czegoś używanego w granicy 80-100KM, silnik 4-cylindrowy z turbiną. Interesuje się głownie w New Holland TS 100 lub TL90, Case 4230, MX 80C, MX 90C itp. chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa ze spalaniem przy lekkiej i cięzkiej pracy, awaryjność, eksploatacja, komfort jazdy w takich lub podobnych ciągnikach.

Jeśli możecie, podajcie przykłady innych wlasnych doswiadczen z ciagnikow tych marek.

Z góry dziękuje.

Posted

Miałem okazję używać New Holland TS100, pracując na saksach we Francji. To był traktor 2letni wtedy czyli to było bodajże 4 lata temu. Bardzo fajny traktorek, wtedy to był dla mnie szczyt marzeń po moim ursusie w domu. Jeżeli chodzi o o Case to nie potrafie się wypowiedzieć.

Nie wiem też co do paliwożerności bo mi tankowali i ja tylko jeździłem. Wydaje mi się że pali tyle co inny jak dostaje w kość to pali wiecej jak na luzie jedziesz spokojnie to tyle co nic.

Posted

Witam, Zastanawiam się nad kupnem agragatu uprawowo-siewnego nadbudowanego talerzowego AMAZONE 2,5m do ciągnika New Holand TD80D z ładowaczem. Rezygnując z szerokości agregatu 3m 700l typu d700p bo nie bylem pewny czy moj ciagnik da sobie z nim rade. Jak myslicie? dobrze zrobilem? czy trzeba bylo brac ten szerszy? ziemie mam lekkie 5, 6 klasa..

bardzo prosze o szybka odpowiedz, dziekuje :)