Kaczor16 Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Witam wszystkich.Planuję zmianę ciągnika (mój Zetorek juz się zestarzal ), poszukuję czegoś używanego w granicy 80-100KM, silnik 4-cylindrowy z turbiną. Interesuje się głownie w New Holland TS 100 lub TL90, Case 4230, MX 80C, MX 90C itp. chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa ze spalaniem przy lekkiej i cięzkiej pracy, awaryjność, eksploatacja, komfort jazdy w takich lub podobnych ciągnikach.Jeśli możecie, podajcie przykłady innych wlasnych doswiadczen z ciagnikow tych marek.Z góry dziękuje. Quote
Kropacz Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Miałem okazję używać New Holland TS100, pracując na saksach we Francji. To był traktor 2letni wtedy czyli to było bodajże 4 lata temu. Bardzo fajny traktorek, wtedy to był dla mnie szczyt marzeń po moim ursusie w domu. Jeżeli chodzi o o Case to nie potrafie się wypowiedzieć.Nie wiem też co do paliwożerności bo mi tankowali i ja tylko jeździłem. Wydaje mi się że pali tyle co inny jak dostaje w kość to pali wiecej jak na luzie jedziesz spokojnie to tyle co nic. Quote
Guest Gość Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 Witam, Zastanawiam się nad kupnem agragatu uprawowo-siewnego nadbudowanego talerzowego AMAZONE 2,5m do ciągnika New Holand TD80D z ładowaczem. Rezygnując z szerokości agregatu 3m 700l typu d700p bo nie bylem pewny czy moj ciagnik da sobie z nim rade. Jak myslicie? dobrze zrobilem? czy trzeba bylo brac ten szerszy? ziemie mam lekkie 5, 6 klasa.. bardzo prosze o szybka odpowiedz, dziekuje Quote
slawcik Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 Z 3 m powinien sobie poradzić bez problemu. Quote
Recommended Posts