Kulinaria, TYLKO SPRAWDZONE PRZEPISY
#321
Napisano 07 styczeń 2019 - 19:03
Słabiutkie masz uzasadnienie keżanko.
#322
Napisano 08 styczeń 2019 - 07:05
chyba się nie rozumiemy
#323
Napisano 08 styczeń 2019 - 07:49
#324
Napisano 31 styczeń 2019 - 08:26
koledzy przepis na męskie danie jednogarnkowe ?
#325
Napisano 31 styczeń 2019 - 09:26
#326
Napisano 27 marzec 2019 - 15:01
Witam, niedługo święta Wielkanocne. Możecie podzielić się jakimiś ciekawymi przepisami na potrawy Wielkanocne. Chcę zaskoczyć gości i zaserwować im coś czego nigdy nie jedli
#327
Napisano 30 maj 2019 - 19:25
Witam. Mam pytanie dotyczące gastronomii, ale bardziej z zakresu biznesu. Chciałbym ułatwić swój prowadzenie swojej restauracji i mam pytanie do was czy polecacie jakieś pieczątki w celu ulatwienia celów formalnych? Tutaj znalazłem trochę informacji na ten temat https://banja-luka.p...-w-gastronomii/ ale nie wiem czy czegoś nie przeoczyłem. Czy jest ktoś w stanie mi tutaj dobrze doradzić w tej sprawie? Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
#328
Napisano 30 maj 2019 - 19:27
znacie jakieś przepisy na diete o niskim indeksie glikemicznym?
#329
Napisano 30 maj 2019 - 19:28
co polecacie na kolację?
#330
Napisano 30 maj 2019 - 19:51
#331
Napisano 08 lipiec 2019 - 22:01
#332
Napisano 08 lipiec 2019 - 22:04
#333
Napisano 08 lipiec 2019 - 23:08
Nr 1 najmniej wymagających potraw: kasza gryczana że skwarkami i zsiadle mleko. Nr2 makaron z białym serem i skwarki. Nr3 spaghetti. Nr4 potrawka z resztek. Nr5 młoda kapusta z koperkiem i zasmazka na skwarkach lub jej wersja czerwona z kiełbasa oczywiście ze skwarkami nr 6 ziemniak w mundurku z masłem. Nr7 pieczone mięso(zamarynowane) z sosem czosnkowym i ew. Dorzucony do pieca ziemniak lub inne warzywa. Żeberka w marynacie z musztarda z pieca i piwko z zielonej butelki a najlepsze na świecie danie to śledź z kutra, sól, mąka i dobrze rozgrzana patelnia (zawsze ja biorę nad morze, a czasem na powrót wiadro śledzi/fląder w lodzie, w pociągu oczywiście ).
#334
Napisano 09 lipiec 2019 - 06:11
To bardzo sprawdzone menu, i bardzo mi odpowiada, ale jak znam życie zjem to co znajdę pod ręke... szczególnie te żeberka i to piwo w zielonej butelce brzmi ciekawie... , kasze tez lubię, kiełbasę mniam... Poproszę o jeszcze pomysłów
#335
Napisano 09 lipiec 2019 - 08:00
Taka zbieranina kojarzyła mi się zawsze z ukrainą - negatywnie. a i angole na patelnie rzucają wszystko na hura, świat i w garkach schodzi na psy.
Moja żona bardzo żadko gotuje ale jak już się weźmie za coś to i zmysły są w niebie.
Pawda taka że i surowiec nie ten, od kiełbasy stronie bo nie było jak ojciec zrobił, można było siąść przy stole i takową zjeść, a teraz jak już się poddam na kiełbase to ide gdzieś w pole, jak i z czereśniami, niema gryza żeby nie było czym splunąć tyle kłęków. a i nostalgia za pasztetką w naturalnym flaku czy kaszanka której dziś do ust strach wziąć - błoto. Pasztet z zająca w wykonaniu ojca hmmmmm. czasem śrut zadzwonił w zębach. W wieku 85 lat jeszcze polował....
#336
Napisano 09 lipiec 2019 - 10:43
#337
Napisano 09 lipiec 2019 - 10:49
#338
Napisano 09 lipiec 2019 - 10:51
#339
Napisano 09 lipiec 2019 - 10:52
#340
Napisano 09 lipiec 2019 - 10:56
Wiesz co ? siedze teraz pod londynem i takiego mi smaka narobiłaś że poszukam chyba kfc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych