Kulinaria, TYLKO SPRAWDZONE PRZEPISY
#81
Napisano 30 wrzesień 2013 - 18:57
#82
Napisano 30 wrzesień 2013 - 18:58
#83
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:01
#84
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:04
#85
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:07
co do kartoflaka, jak dla mnie za duzo kiełbasy, to jednak bardziej smaki mojego męża
#86
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:08
#87
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:14
#88
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:19
co do kartoflaka można mniej kiełbasy dać, rzecz gustu;] ja lubię dużo i dobrze okraszone;] dla tego ważę 125kg
#89
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:23
#90
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:23
#91
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:25
#92
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:34
#93
Napisano 01 październik 2013 - 08:38
#94
Napisano 01 październik 2013 - 10:49
#95
Napisano 06 październik 2013 - 18:42
#96
Napisano 06 październik 2013 - 18:45
niedługo moze coś ciekawego podrzucę, ale również czekam na ciekawe przepisy
jeśli ktoś będzie zaiteresowany przepisem na piernik staropolski który niedługo trzeba nastawiać to podzielę się przepisem
#97
Napisano 07 październik 2013 - 18:25
#98
Napisano 15 październik 2013 - 20:41
w niedziele na obiad była kaczuszka, pyszna kaczuszka
całe dno naczynia żaroodpornego wyłozyłam małymi obranymi ziemniakami, ziemniaki posypałam dwiema bardzo duzymi grubo pokrojonymi cebulami, na to pokrojona 1 duza marchewka a na to piersi z kaczki ze skórą i nogi z kaczki, ale juz bez skóry, obsypałam, estragonem, majerankiem i tymiankiem, przykryłam i piekło sie to jakies 2 godziny w piekarniku, jak juz było mięciutkie, odkryłam naczynie i piekłam jeszcze 15 min. wszytsko było pyszne, ale najpyszniejsze ziemniaki pieczone w zasadzie w tym tłuszczyku
z reszty kaczki zrobiłam rosołek, mięso obrałam i dzisiaj na obiad były pierogi z mięsem kaczym z grzybkami świeżymi prosto z lasu, polane skwareczkami z kaczki
#99
Napisano 16 październik 2013 - 07:11
#100
Napisano 17 październik 2013 - 11:24
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych