Jump to content

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Posted

Czy są tu osoby, które bazują na zdrowym jedzeniu. Stety/ Niestety nie trawię smażonego czy możecie mnie zainspirować pomysłem na mięso duszone/pieczone/gotowane? Moje przepisy już się znudziły. 

Moja żona ciągle jest na diecie :) więc czasami serwuje nam zdrowe, niesmażone dania. Ostatnio robiła duszonego indyka w grzybach - jest sezon więc warto korzystać.

Posted

Ja piekę mięso zazwyczaj w naczyni żaroodpornym, bez dodatku tłuszczu, jedynie co to spód wysmaruje z pędzelka oliwą ale to tylko dlatego żeby nie przykleiło się do spodu. W mięso wrzucam marchęwkę, porę, cebulę i czosnek, wszystkie warzywa w plastrach.. Jak był sezon na cukinię to również cukinię w plastrach. 

  • 1 month later...
Posted

np. zupkę chińską o smaku grzybowym , jaki smak mają te gotowce mrożone , ludzie z próżności to kupują i jedzą , to jak kiełbasę swojską w domu robioną porównac z  tą wiejską marketową

Posted

Ja teraz ciągne do domu mleko, ser, śmietane, masło z północy szwecji i z finlandi.

Produkty z małych mleczarni gdzie krowy pasą się z reniferami i nie znają smaku kiszonki.

Uwierzcie mi że warto, i wcale nie wychodzi drogo, drogi jest tylko chleb - malutki 12 zł,

bułka 2.20 zł na dwa gryzy. A i jeszcze ryby a ta jest droga bo około 80 zł/ kg

Dla smaku robi sie wszystko, a nie te mrożonki z ochłapów.....

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...