czesiek888 Posted October 3, 2018 Report Posted October 3, 2018 Ja posiadam na ogóki w carry jeśli chcesz, też bardzo dobre, Quote
czesiek888 Posted October 4, 2018 Report Posted October 4, 2018 Bardzo proszę: Przepis na zalewę:1l wody1,5 szkl. octu1,5 łyżki soli2 szklanki cukru3 łyżeczki curry3kg ogórków5 cebul (średnich)3 łyżeczki gorczycyliść selera Quote
rolniczka_585 Posted October 24, 2018 Report Posted October 24, 2018 Czy są tu osoby, które bazują na zdrowym jedzeniu. Stety/ Niestety nie trawię smażonego czy możecie mnie zainspirować pomysłem na mięso duszone/pieczone/gotowane? Moje przepisy już się znudziły. Quote
Rokko Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 Czy są tu osoby, które bazują na zdrowym jedzeniu. Stety/ Niestety nie trawię smażonego czy możecie mnie zainspirować pomysłem na mięso duszone/pieczone/gotowane? Moje przepisy już się znudziły. Moja żona ciągle jest na diecie więc czasami serwuje nam zdrowe, niesmażone dania. Ostatnio robiła duszonego indyka w grzybach - jest sezon więc warto korzystać. Quote
sandzia111 Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 Ja piekę mięso zazwyczaj w naczyni żaroodpornym, bez dodatku tłuszczu, jedynie co to spód wysmaruje z pędzelka oliwą ale to tylko dlatego żeby nie przykleiło się do spodu. W mięso wrzucam marchęwkę, porę, cebulę i czosnek, wszystkie warzywa w plastrach.. Jak był sezon na cukinię to również cukinię w plastrach. Quote
rolniczka_585 Posted December 11, 2018 Report Posted December 11, 2018 Jak Wasze przygotowania świąt? Ja tu zaczynam przygotowywać menu a nie mam grzybów! Właśnie sobie uświadomiłam, że przegapiłam sezon grzybowy. Quote
Vademecum Posted December 11, 2018 Report Posted December 11, 2018 no, koleżanko - już nie nazbierasz na te święta. Pozostaje bazarek. Quote
sandzia111 Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 Czy przygotowujecie w domu na Święta paszteciki do barszczu? U mnie wszyscy dookoła zamawiają. Zamierzam w tym roku sama wykonać takie paszteciki Podzielicie się jakimś sprawdzonym przepisem? Quote
Vademecum Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 No, ja to będe miał problem zdążyć na świeta. mam 2600 km do domu a po drodze zime, śnieg i morze Jestem na końcu zatoki botnickiej w LULEA Quote
DuzyGrzegorz Posted December 19, 2018 Report Posted December 19, 2018 No to dzisiaj słońce Ci wzeszło o 09:51, a zaszło o 13:03. Kawał dnia masz Kolego! Cztery godziny i 12 minut! Jak zaczekasz do 22 czerwca to wschód słońca będziesz miał o 00:59, a zachód słońca o 00:06. Pozdrawiam! Quote
rolniczka_585 Posted December 20, 2018 Report Posted December 20, 2018 Ja kupuje, taka ze mnie gospodyni. Brak czasu. Zrobię rybkę, pierogi i inne rzeczy również zmówiłam. Quote
Vademecum Posted December 20, 2018 Report Posted December 20, 2018 Kolego, odnośnie tego dnia to w praktyce go niema bo jest jak zmierzch przez cały dzień a latem to znowu nie będzie nocy Quote
maciej_os Posted December 20, 2018 Report Posted December 20, 2018 czemu tak daleko Cię wywiało ? Quote
Vademecum Posted December 20, 2018 Report Posted December 20, 2018 ciekawość a i pare groszy wpadnie. Quote
ali Posted December 20, 2018 Report Posted December 20, 2018 a i świata się zwiedzi trochę, na maluchu lepiej bo wszędzie wjedzie , ale znów bardziej czas goni Quote
sandzia111 Posted December 21, 2018 Report Posted December 21, 2018 Teraz jest wygodnie wszędzie można kupić dania wigilijne bez problemu Quote
Vademecum Posted December 21, 2018 Report Posted December 21, 2018 koleżanko, jaką mają wartość te gotowce ? kturową jak i smakową ? Quote
ali Posted December 21, 2018 Report Posted December 21, 2018 np. zupkę chińską o smaku grzybowym , jaki smak mają te gotowce mrożone , ludzie z próżności to kupują i jedzą , to jak kiełbasę swojską w domu robioną porównac z tą wiejską marketową Quote
Vademecum Posted December 21, 2018 Report Posted December 21, 2018 Ja teraz ciągne do domu mleko, ser, śmietane, masło z północy szwecji i z finlandi.Produkty z małych mleczarni gdzie krowy pasą się z reniferami i nie znają smaku kiszonki.Uwierzcie mi że warto, i wcale nie wychodzi drogo, drogi jest tylko chleb - malutki 12 zł, bułka 2.20 zł na dwa gryzy. A i jeszcze ryby a ta jest droga bo około 80 zł/ kgDla smaku robi sie wszystko, a nie te mrożonki z ochłapów..... Quote
rolniczka_585 Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 ale zarobki masz tam inne... porównaj ile kupisz za godzinę pracy, a ile u nas kupisz za godzinę pracy Quote
Vademecum Posted December 27, 2018 Report Posted December 27, 2018 akurat szwecja to zły przykład do opisywania dobrych zarobków względem cen w sklepach.Z drugiej strony nie wiem co chcesz przez to powiedzieć. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.