rolniczka_585 Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 nie wiem czemu, ale myślałam że w Norwegii pracujesz Quote
rolniczka_585 Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 a co do gotowców... oczywiście można kupić marketowe w sklepie, ale można kupić też u pani która lepi pierogi na święta i dorabia sobie raz w roku Kiedyś było inaczej, kobiety głównie zajmowały się dziećmi i domem, nie pracowały zawodowo. Dziś dochodzi praca zawodowa, szkoła, kursy i często brakuje czasu, ale i umiejętności. Quote
ali Posted December 28, 2018 Report Posted December 28, 2018 zapomniałaś dopisać,,, i chęci , a to dużo więcej niż szkoła , praca ,itd człowidnek stara się być wygodnym i tłumaczy się innymi argumentami Quote
rolniczka_585 Posted December 29, 2018 Report Posted December 29, 2018 może i w chęciach też coś jest, ale można w jednym być dobrym w innym niekoniecznie. Quote
tomcio112 Posted December 31, 2018 Report Posted December 31, 2018 Jeśli kobieta ma możliwość zarobienia pieniędzy w pracy bardziej opłaca się już zakupić gotowe potrawy, niestety takie czasy i czas kredytów gdzie liczy się każdy grosz Quote
rolniczka_585 Posted January 2, 2019 Report Posted January 2, 2019 teraz czasy też inne bo coraz więcej mężczyzn w kuchni a prawda taka że lepiej potrafią doprawić Quote
sandzia111 Posted January 3, 2019 Report Posted January 3, 2019 Udowodnione jest że faceci są lepszymi kucharzami, ale większość w kuchni niestety nic nie robi, a doprawianie to co to za gotowanie Quote
Vademecum Posted January 4, 2019 Report Posted January 4, 2019 koleżako, faceci są do wyższych celów niż takie przyziemne gotowanie. Quote
sandzia111 Posted January 4, 2019 Report Posted January 4, 2019 Ładne masz kolego poszanowanie własnej żony , skoro twierdzisz że gotowanie, sprzątanie itd. - dbanie o "gniazdo" domowe i rodzinę to takie przyziemne sprawy... Quote
Vademecum Posted January 4, 2019 Report Posted January 4, 2019 w sumie łatwiej - masz racje, dla poszanowania żony niech idzie i przyniesie do domu, zarobi i zmaga się z trudnościami o których wy kobiety nie macie pojęcia.Atrybut kobiety to gadanie dla gadania Quote
Vademecum Posted January 4, 2019 Report Posted January 4, 2019 to samo.drugi raz.weszło i nie idzie skSować Quote
rolniczka_585 Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 a co Ty myślisz że my kobiety nie zarabiamy, nie zmagamy się z trudnościami? Mamy równouprawnienie, to nie te czasy co kiedyś były że kobiety były kurami domowymi. Pan przyszedł z pracy pan miał na stole. Quote
sandzia111 Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Kolega chyba tego nie rozumie, widać że nadal żyje "starymi" czasami, ale czasy są teraz inne. Nie tylko mężczyźni wykonują ciężką pracę, trzeba również docenić swoje kobiety, a jak docenia to już jego poszanowanie do niej... Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 jeśli ona tylko dom prowadzi to co ??? Skąd takie zatrzecieżewienie ? to samo życie. a jak nie pasi to do roboty, skoro mowa o równouprawnieniu. Kobiety mówiąc równouprawnienie widzą tylko jedną strone. W sumie szwedki widziałem w tirach i z dwoma naczepami, a jakoś polek nie... Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Wrzuciłem 3 fotki, zobacz jak wygląda równouprawnienie u wikingów. Tytół - równouprawnienie po szwedzku. W zeszłym roku widziałem jak na stacji szwedka podskakiwała do klamki scani, była taka mała... Moja żona kupiła sobie ciwica bo małe i tylko raz była w krakowie, powiedziała że nigdy więcej. Do równouprawnienia wiele kobiet musi dojrzeć ewolucyjnie - pewnie wiele pokoleń minie, a my przecież nie stoimy w miejscu, także mowa-trawa.... Quote
rolniczka_585 Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Chyba mało w Polsce ostatnimi czasy bywasz, bo kobieta za kierownica tira, autobusu, tramwaju, czy operator maszyny do normalka. Ja nie czuję przepaści między mną a mężem, a u Ciebie chyba taka przepaść jest... Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Wiozłem kidyś towar na międzynarodówce na dwa auta z czeszką, ale polki , masz racje nie widziałem Quote
rolniczka_585 Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Cudze chwalicie swego nie znacie Quote
rolniczka_585 Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Bardzo dziwne to Twoje podejście. Pamiętaj że zarabia się nie tylko pracą fizyczną, ale także pracą umysłową. A co że ktoś tira prowadzi to lepszy jest? Nie zgadzam się zupełnie z Twoim tokiem myślenia. Quote
ali Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Ee tam u nas też kobiety jeżdżą kiedyś jak latałem na międzynarodówce to dwa małżeństwa w firmie jedziły, a zresztą moja żona też się rwała do jazdy ze mną , ma C+E , ale wybiłem jej z głowy bo dzieci jeszcze małe były i jak to rodziców by nie widziały przez tydzień czy dwa Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 czyli równouprawnienie ale wybiórcze...Słabiutkie masz uzasadnienie keżanko. Quote
Vademecum Posted January 8, 2019 Report Posted January 8, 2019 mam wrażenie, że nie chcemy się rozumieć cóż takie są kobiety - albo mają racje , albo udają że nie wiadomo o co chodzi i itak mają rację Quote
komor Posted January 31, 2019 Report Posted January 31, 2019 koledzy przepis na męskie danie jednogarnkowe ? Quote
Vademecum Posted January 31, 2019 Report Posted January 31, 2019 np. fasolka na boczku z pudliszek ? ( tylko ta nazwa bo po bret. jest nie jadalna )albo któryś z kociołków łowickich. Quote
Recommended Posts