Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam okazję kupić ciągnik Renault Ceres 345 z roku 2002 moc 85 KM z turbosprężarką . Jakie są wasze opinie na temat tego modelu bądź marki .

Słyszałem a nawet sprawdziłem że ten ciągnik dość dużo pali, ile według was powinien palić przeciętnie ciągnik przy 1 godzi orania na zwięzłej nie piaszczystej ziemi . Renault spalił ok 14 l

Posted
No tak wląsnie Panowie myśle niby renówki dobra marka ale z tym spalniem to trochę za duż na taką moc a pługi mam 4 , trzeba by nowe pługi kupywać . Poza tym ciągnik robił by tez przy spreżynówce , talerzówce , prasie rolującej łańcuchowej Feraboli oraz przy dość starej prasie kostkowej New holanda więc miałby szerokie zastosowanie w gospodrastwie . Na razie jescze go nie kupiłem ale mam okazje zaminić mojego Case Interantional XL845 z 89 roku (staruszek ale dobrze się sprawował ) na tą renówke .
Posted
Może poszukaj czegoś oszczędniejszego bo te silniki oszczędnością nie grzeszą niestety. Z resztą sprawdź czy ten ciągnik nie jest prosto zza granicy, bo jak przyjechał z Francji to nie warto go kupować bo Francuzi nie dbają o maszyny i wolą kupić nowe niż zadbać o stare. Pozdrawiam :)