Linux161 Posted September 3, 2013 Report Posted September 3, 2013 Witam mam okazję kupić ciągnik Renault Ceres 345 z roku 2002 moc 85 KM z turbosprężarką . Jakie są wasze opinie na temat tego modelu bądź marki . Słyszałem a nawet sprawdziłem że ten ciągnik dość dużo pali, ile według was powinien palić przeciętnie ciągnik przy 1 godzi orania na zwięzłej nie piaszczystej ziemi . Renault spalił ok 14 l Quote
izydor6280 Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 silniki JD wciagna ok. 15l/h w ciezkiej pracyosobisciw szukalbym cos do 95r. z silnikiem MWM, spalanie do10l/hpoza tym ciagniki malo awaryjne, zwrotne, jak to 4cyl. i niezly komfort pracy Quote
íktorn Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Hm 14 litrów to sporo na te moc muj ciągnik przy 161 km5 obrotówce spali od 11 do 14 l. I jak tłoczę to 2 ha zaoram Quote
Linux161 Posted September 5, 2013 Author Report Posted September 5, 2013 No tak wląsnie Panowie myśle niby renówki dobra marka ale z tym spalniem to trochę za duż na taką moc a pługi mam 4 , trzeba by nowe pługi kupywać . Poza tym ciągnik robił by tez przy spreżynówce , talerzówce , prasie rolującej łańcuchowej Feraboli oraz przy dość starej prasie kostkowej New holanda więc miałby szerokie zastosowanie w gospodrastwie . Na razie jescze go nie kupiłem ale mam okazje zaminić mojego Case Interantional XL845 z 89 roku (staruszek ale dobrze się sprawował ) na tą renówke . Quote
VoYtek8 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Może poszukaj czegoś oszczędniejszego bo te silniki oszczędnością nie grzeszą niestety. Z resztą sprawdź czy ten ciągnik nie jest prosto zza granicy, bo jak przyjechał z Francji to nie warto go kupować bo Francuzi nie dbają o maszyny i wolą kupić nowe niż zadbać o stare. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts