sloneczko008 Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Witam Mam jakieś 30 arów łąki,którą chcę zlikwidować żeby posadzić tam truskawki no i niebardzo wiem jakiego sprzętu użyć do likwidacji trawy.Może doradzicie coś początkującej farmerce... Quote
Robert ;-) Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Witaj jeśli jest dostempny to pług łąkowy jeśli nie to glebogryzarka a potem orka zwykłym pługiem zagonowym Quote
sloneczko008 Posted September 4, 2013 Author Report Posted September 4, 2013 Dzięki popytam na wiosce może ktoś ma ten pług łąkowy Quote
VoYtek8 Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 Jeśli trawa jest niska (niedawano koszona) to można zaczepiać zagona i orać bo będzie ładnie szło. Jeśli tam trawa jest wysoka to talerzówka, a potem orka i będzie po sprawie. Pozdrawiam Quote
sloneczko008 Posted September 5, 2013 Author Report Posted September 5, 2013 Trawa była najpierw skoszona a potem potraktowana środkiem chemicznym widzę że już żółknie tak więc po niedzieli pewnie będę orać.Dzięki i pozdrawiam Quote
Agroservice_pl Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Pług to najlepsza opcja,dzięki niemu spokojnie zaorasz łąkę,jeżeli nie posiadasz sprzętu to popytaj wśród znajomych,każdy rolnik powinien go mieć,wiec to nie problem. Pozdrawiam Agroservice.pl Quote
wiesieki1202 Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 hm npewno ktos Ci pomoze z ta orka nie boj zabybo skoro na jakiejs tam wsi mieszkasz to raczej tam plugi takie czy inne maja? Quote
sloneczko008 Posted September 6, 2013 Author Report Posted September 6, 2013 A no mają,nawet taki ,,specjalistyczny'' łąkowy znalazłam Quote
wiesieki1202 Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 taki plug to pewnie tylko soltys ma?zartowalem pozdrawiam Quote
henryk Posted September 27, 2013 Report Posted September 27, 2013 najlepszy oprócz łąkowego jest 2-ka obrotowy lemken,ustawiasz tak żeby pierwsza szła w bruździe a druga skiba orze,jak byś zobaczył to nie uwierzył byś że tam była łąka-pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 Ważne żeby pług miał długą odkładnicę wtedy ładnie obróci nam do spodu wierzchnią warstwę Quote
Recommended Posts