zetek85 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 koledzy co sądzicie o tym pługu czy proxa 85 da z nim rade,ile kosztuje taki nowy pług?Jakie zabezpieczenie korpusów jest lepsze śrubowe czy hydrauliczne:huh:,czytałem że hydraulika jest najdroższa,ja jestem z lubelskiego takze o nas raczej nie ma wiele kamieni to overum z zabezpieczeniem hydraulicznym: a to ze śrubowym: pozdro:cool: Quote
zetek85 Posted September 5, 2013 Author Report Posted September 5, 2013 właśnie sie oto pytam :3 Quote
izydor6280 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 kiedys cos obilo mi sie o uszy, ale nie wiem czy pamiec dobra mam, jesli nie poprawciecena ok. 25tys. osobiscie szukalbym uzywki,zabezpieczenie non-stop, zadne sruby czy kolkihttp://tablica.pl/oferta/verum-4x16-zabezpieczenia-hydrauliczne-ID3ttAh.html#ca0a185584niemal to samo, cena jednak wysoka, gdzies na allegro widzialem z nowymi elementami roboczymi za 6-6.5 tys. Quote
Miki Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Kolego dobrze by było gdybyś nam powiedział jakie masz ziemie . Quote
Mikruss Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 wszystko zalezy jak szeroko go ustawisz i jakie będą warunki na polu Quote
zetek85 Posted September 13, 2013 Author Report Posted September 13, 2013 jeśli taka cena wyskoa to chyba wezme unie tur 4X40 Quote
Chałek Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Robię takim pługiem u siebie. Należy do brata i o cenę muszę dopytać, kupował nówkę jakieś 3 lata temu. Zabezpieczenia są śrubowe. Ciągnik NH 80 radzi sobie z pługiem nawet pod górkę w glebie 1 / 2 kl. Muszę tylko mu dociążyć wtedy przód, bo czasem ślizga. Bardzo ładnie kryje nawet wysokie poplony i nie obciąża zbytnio ciągnika. Nie mam jednak porównania z innymi pługami, bo mam tylko ten i i polskie 2 i 3 skibowe, więc to inna kategoria. Ale jestem zadowolony i polecam.P.S. dwa pierwsze zdjęcia w poście 1 przedstawiają ten sam model z zabezpieczeniami śrubowymi (jest to to samo zdjęcie). Dopiero zdjęcie nr. 3 to hydraulika. Quote
zetek85 Posted September 26, 2013 Author Report Posted September 26, 2013 Chałek a co o ni myslisz? Quote
Chałek Posted September 27, 2013 Report Posted September 27, 2013 Tak jak pisałem. Ja jestem zadowolony, bo ładnie się nim robi. Ale może są lepsze. Nie wiem, bo nie mam porównania z innymi. Sąsiad pożyczał go do wysłużonej już osiemdziesiątki i szło mu bardzo ładnie, więc pług idzie lekko. Quote
Recommended Posts