Rolnik z Pomorza Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Jaki polecacie środek do zaprawiania żyta przed siewem do zwalczenia chorób grzybowych: pleśń śniegowa, zgorzeł siewek, głownia źdźbłowa?Coś takiego dobrego, taniego i w miarę co by było dostępne!Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted September 16, 2013 Report Posted September 16, 2013 Apropo żyta zastanawiam sie nad kupnem żyta hybrydowego, wydatek na materiał siewny dość spory ale słyszałem że plon nie porównywalnie lepszy. Czy ktoś może miał już takie cudo i powie mi coś więcej na ten temat ? pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted September 16, 2013 Report Posted September 16, 2013 Też używam zaprawy nasiennej T 75 i w sumie to każdy znany mi rolnik też jej używa. Pozdrawiam Quote
Łosiek Posted November 11, 2013 Report Posted November 11, 2013 Plon wyższy, to fakt, ale minusem jest to, że w przyszłym roku materiału siewnego z tego żyta raczej dobrego nie będziesz miał są wady i zalety zbóż hybrydowych Quote
henryk Posted December 4, 2013 Report Posted December 4, 2013 sąsiad miał minello F 1 plon ok.20% wyższy ale cena materiału siewnego wysoka i praktycznie co roku nowe ziarno trzeba kupować tak że moim zdaniem szału nie ma-pozdrawiam Quote
Recommended Posts