Robert ;-) Posted September 7, 2013 Report Posted September 7, 2013 Witam mam zamiar kupić quada jestem wysoki nie chce szaleć tylko jazda rekreacyjna mnie interesuje, jaką markę radzicie kupić jaką posiadacie co polecacie?pozdrawiam Quote
adam1208 Posted September 12, 2013 Report Posted September 12, 2013 kolego jaką kwote możesz przeznaczyć na quada ?Ja zaczynałem przygode z kymco mxu 250 - wg mnie bardzo dobry sprzęt na początek.Silnik chłodzony cieczą , mam 184 cm wzrostu i jeździło się wygodnie.Był to rocznik 2005 Miałem go około półtora roku , jeździłem w błocie , po polach itp ( nigdy tak żeby sie przegrzał ) jedynie co w nim zrobiłem to na początku wymieniłem napęd , olej, akumulator i tylne opony - zupełnie nic sie z nim nie działo , sprzedałem go w lutym tego roku za 5800zł .Od wiosny śmigam Yamahą Raptor 660 z 2001roku. To już troche wyższa szkoła jazdy , chodzi jak głupia Dałem za nią 9 tys była po remoncie i jak do tej pory wymieniłem tylko bendyks w rozruszniku no i na zime juz musze opony wymienić Na wiosne 2014 planuje kupić crossa Husqvarne 610 też dobry sprzęt do pokatowania w terenie . Quote
Robert ;-) Posted September 12, 2013 Author Report Posted September 12, 2013 Witam na quada max 5 tysi i nie chodzi mi o ''katowanie w błocie'' tylko pojezdzić turystycznie a pojemność to od 250 do 300 mc3 mnie interesuje dzięki za odpowiedz pozdrawiam ;] Quote
DuzyGrzegorz Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Jeżeli chcesz jeździć turystycznie wybierz model z napędem na wał. Jazda bez mechanizmu różnicowego po drodze twardej do turystycznych nie należy. Te modele jednak są droższe. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted September 25, 2013 Author Report Posted September 25, 2013 Witam oglądałem oferty w necie i tak to wygląda że typowy chińczyk odpada pozostaje wspomniany przez Adama kymco i yamaha raptor ale ta mniejsza 350 W,Grzegorzu ja jestem raczej skłonny ku łańcuchowi i sztywnej osi na szosę mam inny sprzęt,a quad ma do polnych dróg i lasu itp. Adam możesz napisać ile ci ta 660 pali?pozdrawiam;] a tak poza marginesem nikt więcej poz Adamem nie ma quada? Quote
adam1208 Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Siema kiedyś przeliczyłem spalanie jak jeżdziłem po polnych drogach mieści się w około 5,5 - 6,5 litra na 100km zależy od stylu jazdy . A w oranym polu i błocie bo tak też mi sie zdarza jeździć to ile wlejesz tyle spalisz Kymco paliło mniej .. Fajna zabawa ale chyba Będe się zastanawiał nad sprzedażą raptora - głownie z braku czasu Quote
Robert ;-) Posted September 25, 2013 Author Report Posted September 25, 2013 Witam czyli tak ogólnie nie spala aż tak dużo jak na tą pojemność,czytałem po necie to nie za dużo jest info na te tematy,dzięki za info pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Witam mam pytanie do Adama twój quad kymco miał skrzynię automat czy to była biegówka? widziałem mnóstwo ofert ale wszystkie w automacie;[ Quote
adam1208 Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 Witam , tak to był automat ze wstecznym. Quote
adam1208 Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Witam , jak tam Robert kupiłeś coś ?? Ja yamahe wystawilem na tablice i wczoraj dostałem oferte zamiany na suzuki ltz 400 z dobrą dopłatą ze strony klienta no i zamieniłem się Fajnie chodzi i będzie na sprzedanie za około 7tys. Quote
Robert ;-) Posted October 6, 2013 Author Report Posted October 6, 2013 to dobry dil zrobiłeś ja jeszcze nic nie kupiłem teraz mam sporo roboty sezon na opony się zaczął więc na razie nie mam czasu na poszukiwanie jakiegoś sprzętu pozdrawiam Quote
adam1208 Posted November 24, 2013 Report Posted November 24, 2013 Jak dalej szukasz quada to mój znajomy jakoś na początku grudnia wraca z norwegi i będzie sprzedawał kymco kxr 250.Byłby to dobry sprzęt dla Ciebie. Jest po wymianie zaworów , pierścieni i opon z tyłu.Praktycznie nie jeżdżony bo jak wspominałem właściciela nie ma w kraju. Cena około 4tyś za 2004r. Quote
dzoana Posted November 14, 2017 Report Posted November 14, 2017 Witam mam zamiar kupić quada jestem wysoki nie chce szaleć tylko jazda rekreacyjna mnie interesuje, jaką markę radzicie kupić jaką posiadacie co polecacie?pozdrawiamja nie jestem zwolenniczką takich zabawek:) ale mogę ci powiedzieć że mój mąż ma prawie 1,9 m i udało mu się po okazyjnej cenie kupić bashana 200, fajna maszyna, co prawda musiał przy nim trochę pogrzebać, ale latem szaleje nim po lesie jak dziecko;) przez zimę znowu trzeba go będzie podreperować Quote
pabloby Posted October 30, 2018 Report Posted October 30, 2018 Sprawdź . Sam mam polaris huwakey 300 z 2008 roku, kupiłem go gdy był nowy. Mimo dość małej pojemności daje sobie rade nawet w trudnych warunkach i nigdy mnie nie zawiódł. Jak wiadomo, drobne usterki się zdarzają, nie jest to nowy sprzet ale do rekreacyjnej jazdy po lesie czy wyznaczonym torze jak znalazł Quote
RolnyAdam Posted April 18, 2019 Report Posted April 18, 2019 Tu masz fajnego quada https://barton-motors.pl/modele/quady-atv/atv125-9Jak nie masz zamiaru szaleć tylko spokojnie sobie jeździć to ten się nada w sam raz. Prosta konstrukcja z fajnym silnikiem i dużymi kołami. Automat fajna sprawa, bardzo wygodny jest w terenie. Fajne wymarzone moto co jest ważne w terenie bo masz poczucie stabilności. Quote
sikoraN Posted February 21, 2020 Report Posted February 21, 2020 Jak chcesz też latać po polach i innych lasach to warto pomyśleć o takim, do którego wyciągarkę zamontujesz. Przydatny dodatek. Bashan na pewno ma takie możliwości, jak pewnie wiele innych. A na wyciągarki to patrz np. na kangaroowinch, czyli stare, dobre powerwinche po zmianie nazwy. Quote
happypilot Posted March 25, 2020 Report Posted March 25, 2020 Ja mam quada Yamaha Grizzly pojemność 300 cm3 moc 22 konie. Do takiego spokojnego podróżowania w zupełności wystarczy. ________________https://flyawayplus.eu/o-nas/ Quote
somsel Posted May 21, 2023 Report Posted May 21, 2023 Wszystko zależy od tego, czy mają to być quady dla dzieci czy dla dorosłych. Jeśli to pierwsze, z mojego doświadczenia można znaleźć naprawdę sporo świetnych sklepów. Quote
Recommended Posts