Jump to content

Recommended Posts

Posted

kolego jaką kwote możesz przeznaczyć na quada ?

Ja zaczynałem przygode z kymco mxu 250 - wg mnie bardzo dobry sprzęt na początek.

Silnik chłodzony cieczą , mam 184 cm wzrostu i jeździło się wygodnie.Był to rocznik 2005 Miałem go około półtora roku , jeździłem w błocie , po polach itp ( nigdy tak żeby sie przegrzał ) jedynie co w nim zrobiłem to na początku wymieniłem napęd , olej, akumulator i tylne opony - zupełnie nic sie z nim nie działo , sprzedałem go w lutym tego roku za 5800zł .

Od wiosny śmigam Yamahą Raptor 660 z 2001roku. To już troche wyższa szkoła jazdy , chodzi jak głupia :P

Dałem za nią 9 tys była po remoncie i jak do tej pory wymieniłem tylko bendyks w rozruszniku no i na zime juz musze opony wymienić :) Na wiosne 2014 planuje kupić crossa Husqvarne 610 też dobry sprzęt do pokatowania w terenie .

• 2 weeks later...
Posted
Witam oglądałem oferty w necie i tak to wygląda że typowy chińczyk odpada pozostaje wspomniany przez Adama kymco i yamaha raptor ale ta mniejsza 350 W,Grzegorzu ja jestem raczej skłonny ku łańcuchowi i sztywnej osi na szosę mam inny sprzęt,a quad ma do polnych dróg i lasu itp. Adam możesz napisać ile ci ta 660 pali?pozdrawiam;] a tak poza marginesem nikt więcej poz Adamem nie ma quada?
Posted
Siema kiedyś przeliczyłem spalanie jak jeżdziłem po polnych drogach mieści się w około 5,5 - 6,5 litra na 100km zależy od stylu jazdy . A w oranym polu i błocie bo tak też mi sie zdarza jeździć to ile wlejesz tyle spalisz :P Kymco paliło mniej .. Fajna zabawa ale chyba Będe się zastanawiał nad sprzedażą raptora - głownie z braku czasu
Posted

Witam , jak tam Robert kupiłeś coś ??

Ja yamahe wystawilem na tablice i wczoraj dostałem oferte zamiany na suzuki ltz 400 z dobrą dopłatą ze strony klienta no i zamieniłem się :) Fajnie chodzi i będzie na sprzedanie za około 7tys.

• 1 month later...
Posted

Jak dalej szukasz quada to mój znajomy jakoś na początku grudnia wraca z norwegi i będzie sprzedawał kymco kxr 250.

Byłby to dobry sprzęt dla Ciebie. Jest po wymianie zaworów , pierścieni i opon z tyłu.Praktycznie nie jeżdżony bo jak wspominałem właściciela nie ma w kraju. Cena około 4tyś za 2004r.

• 3 years later...
Posted

Witam mam zamiar kupić quada jestem wysoki nie chce szaleć tylko jazda rekreacyjna mnie interesuje, jaką markę radzicie kupić jaką posiadacie co polecacie?pozdrawiam

ja nie jestem zwolenniczką takich zabawek:) ale mogę ci powiedzieć że mój mąż ma prawie 1,9 m i udało mu się po okazyjnej cenie kupić bashana 200, fajna maszyna, co prawda musiał przy nim trochę pogrzebać, ale latem szaleje nim po lesie jak dziecko;) przez zimę znowu trzeba go będzie podreperować
  • 11 months later...
Posted
Sprawdź . Sam mam polaris huwakey 300 z 2008 roku, kupiłem go gdy był nowy. Mimo dość małej pojemności daje sobie rade nawet w trudnych warunkach i nigdy mnie nie zawiódł. Jak wiadomo, drobne usterki się zdarzają, nie jest to nowy sprzet ale do rekreacyjnej jazdy po lesie czy wyznaczonym torze jak znalazł :)
  • 5 months later...
  • 10 months later...
Posted

Jak chcesz też latać po polach i innych lasach to warto pomyśleć o takim, do którego wyciągarkę zamontujesz. Przydatny dodatek. Bashan na pewno ma takie możliwości, jak pewnie wiele innych. A na wyciągarki to patrz np. na kangaroowinch, czyli stare, dobre powerwinche po zmianie nazwy.

• 1 month later...
  • 3 years later...