rolnik. Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 byl wet i dal jej zastrzyki , przepisal tabletki, i taki proszek co rozpuszcza sie w kroplowce wszystko dawalem jak trzeba i dzis rano tez ale cieliczce zamiast przechodzic jest coraz slabsza lezy nie moze nawet glowy podniesc widzi mi sie ze zdechnie jak ja uratowac? szkoda jej bo taka czarno biala .niedawno pisalem watek o tym ze ocielila sie na kawalku i nie bylo lozyska . Quote
rolnik. Posted September 8, 2013 Author Report Posted September 8, 2013 odpowie ktos? z nia naprawde jest zle nic a nic te antybiotyki nie pomagaja :( Quote
Mikruss Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 a kroplówki z elektrolitami dostała??Ja daje w zastrzykach antybiotyki (obecnie Tylbian - ale jeszcze sprawdze wieczorem) małym cielakom po 6cm raz dziennie przez dwa dni i przechodzi.Mozesz mieć przeypadek że ciele ma juz kwasice a z tego niestety nie ma ratunku. Quote
rolnik. Posted September 8, 2013 Author Report Posted September 8, 2013 a kroplówki z elektrolitami dostała??Ja daje w zastrzykach antybiotyki (obecnie Tylbian - ale jeszcze sprawdze wieczorem) małym cielakom po 6cm raz dziennie przez dwa dni i przechodzi.Mozesz mieć przeypadek że ciele ma juz kwasice a z tego niestety nie ma ratunku. obecnie nie chce pic mleka i witamin jest slaba ciezko sie jej odycha ' date=' niewiem czy nieprzedostalo sie jej do pluc. caly czas lezy jest slaba nie moze wstac chociaz przedtem jak bylem to chciala wstawac i machala ogonkiem noi ryczala tak po cichu.. zdaje mi sie ze zdechnie biedna meczy sie ;([hr']miala zastrzyki kroplowke tez ... tylko nie potrzebnie na drugi dzien po zastrzykach i kroplowce wygnalem ja na pastwisku z krowami i po tym dniu jest strasznie oslabiona od tego czasu Quote
rolnik. Posted September 9, 2013 Author Report Posted September 9, 2013 dzis juz z nia lepiej wstaje sama i doi krowke tylko jeszcze sie jej tak ciezko oddycha tak jej chrapie niewiem czy ma cos z plucami czy co Quote
anesia Posted September 10, 2013 Report Posted September 10, 2013 Super,że jej lepiej.Mnie każdego zwierzątka szkoda i jak zdechnie to płacze. Quote
rolnik. Posted September 14, 2013 Author Report Posted September 14, 2013 wstaje zeby pocycac mamusie swoja ale problem w tym ze jeszcze jest slaba i ma takie odlezyny w niektorych miejscach ma gola skore paskudnie to wyglada do tego ma pod pyskiem tez odpadnieta siersc czy to moze byc swierzb? brzydko to wyglada taka jest wyleziona . po jakim czasie jej siersc odrosnie i czy wgl to mozliwe? Quote
anesia Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Sierść jej odrośnie,moje mialy kiedys takie place bez sierści i okazalo się ze to byla grzybica.Weterynarz dal do smarowania takie fioletowe paskudztwo ale przeszlo im.To lekarstwo jest niedrogie a pomaga.Często wyrzucaj od niej obornik,niech ma zawsze czystą słomę pod sobą,to nie będą mnożyły się zarazki. Quote
rolnik. Posted September 19, 2013 Author Report Posted September 19, 2013 Sierść jej odrośnie' date='moje mialy kiedys takie place bez sierści i okazalo się ze to byla grzybica.Weterynarz dal do smarowania takie fioletowe paskudztwo ale przeszlo im.To lekarstwo jest niedrogie a pomaga.[hr']Często wyrzucaj od niej obornik,niech ma zawsze czystą słomę pod sobą,to nie będą mnożyły się zarazki. weterynarz powiedzial zeby z tym nic nie robic bo to jest uczulenie od antybiotykow jakie miala, ze jej to odrosnie .. ale wesola jest goni po stajni itp Quote
anesia Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 No to fajnie.A mogę Cię jeszcze pocieszyć,że też mieliśmy taką lichutką i z odleżynami a później to rosła jak na drożdzach i do handlu to miala przeszlo 600kg w niecale 2 lata a byla "bezrasowa" Quote
Recommended Posts