marek100 Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 będę na targu handlował jajkami,rzodkiewką itp. co będę sadził. czy muszę mieć działalność gospodarczą.i czy da się z tego utrzymać w gospodarstwie będę hodował jeszcze różne zwierzęta z których rocznie powinę mie16 tys zysku. Quote
Tofik Posted September 9, 2013 Report Posted September 9, 2013 Nigdy nie możesz być pewny zysku bo nigdy nie wiadomo jakie koszta sie poniesie i w jakiej cenie sie sprzeda:)a co do handlu to co wyprodukujesz w domu a masz ziemie na siebie zapisaną to bez problemu możesz sprzedać na targu bez zgłaszania bo jak masz ziemie na siebie to jesteś rolnikiem więc możesz i handlowaćPozdrawiam Quote
marek100 Posted September 9, 2013 Author Report Posted September 9, 2013 no w tym jest problem bo ziemia jest zapisana na mamę a ja nie mam też wykształcenia rolniczego. Quote
Tofik Posted September 10, 2013 Report Posted September 10, 2013 Mimo to że pole matki to ty i tak możesz handlować bo w razie czego to możesz powiedzieć że to rodziców a ty tylko pomagaszPozdrawiamPs. ja tak wiele lat robiłem zanim pole było na mnie przepisane:) Quote
Bogumil Posted October 17, 2013 Report Posted October 17, 2013 Właśnie tez miałem obawy, kiedy straż miejska przychodziła po opłaty. Czyli jeżeli jestem rolnikiem to wszystko mogę sprzedać na targu bez działalności, a co z produktami przetworzonymi jak ser, kaczka, kiełbasa ? Quote
Recommended Posts