kikokratus Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Piszę bez przygotowania tak jak leci. Zwracam się do każdego kto czyta tego posta. Jestem studentem, ale to nie ma nic do rzeczy. Od paru tygodni staram się o pracę w większym gospodarstwie rolnym lecz ciągle bez skutku. W zasadzie nic z tym dziwnego bo jedyne ciągniki na których mam doświadczenie to ciapek i 60tka. Szukam człowieka który ma dobre serce i jest pomocny. Wszędzie wymagane są kwalifikacje a ja po prostu nie mam ich gdzie osiągnąć. Zwracam się do każdego kto jest mi w stanie zaoferować "praktyki" odnośnie jazdy na większych maszynach jak np. John Deere 7530 do 8530. Ciągnikami jeżdżę bardzo dobrze, wiem jak się zachowywać na polu ale nie mam na to papierów. Podaje to jako przykład bo chodzi głównie o moc maszyny. Na razie dysponuje jedynie prawem jazdy B ale już zarabiam na B+E. Bardzo długo mieszkałem na gospodarstwie i zapewniam że nie będzie ze mną problemów. Niestety umarła osoba która miała to gospodarstwo i niestety rozpadło się. Pokochałem rolnictwo w tym stopniu że poza rodziną i zdrowiem jestem w stanie poświęcić wszystko aby dalej móc spędzać godziny na polu i czuć to co kiedyś. Zwracam się do każdego, błagam o pomoc. Nauka mi długo nie zajmie a będę wdzięczny do końca życia. Błagam na wszystko co kocham. Potrzebuję tylko trochę czasu na jazdę. Proszę.Mieszkam na dolnym Śląsku w Gliwicach. Błagam. Będę w stanie nawet zapłacić za toś takiego. Pozdrawiam każdego kto to czyta Quote
íktorn Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Trochę puzno już po żniwach popytaj u gospodarzy Do mnie masz za daleko jak długo trwa praktyka?Rolnictwo to nie tylko jazda traktorem dochodzi do tego Więcej prac zależy od kierunku gospodarstwaNajwięcej prac masz odmarca do połowy października potem mało prac w polu ciągnikemTrochę późno się kolega obudził Quote
kubusjettaII Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 sorry ale cały czas myślałem że Gliwice to górny śląsk... Quote
kikokratus Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 Nie chcę sprawić problemów. Jeśli już bym mógł u Pana trochę pracować to w czas kiedy są łatwe prace typu talerzowanie lub uprawa przedsiewna. Odległość nie gra dla mnie roli, pojadę na drugi koniec polski jeśli będzie to konieczne, najlepiej by było jeśli mógłby to być czas od około połowy lipca do połowy września. Oczywiście wiem że praca w gospodarstwie to nie tylko jazda na polu dlatego chętnie pomogę gdziekolwiek będzie coś do zrobienia. Jeśli Pan by się zgodził zapewniam że się stawię. Jeśli tak by się stało bardzo proszę o kontakt. Naprawdę dziękuje za to co Pan już dla mnie zrobił.Wybrałem złą drogę idąc na studia bo moją przyszłość widzę w rolnictwie i jak na razie jest to według mnie jedyny sposób na naprawę tego błędu. Bardzo proszę o taką możliwość. Pozdrawiam, Łukasz Quote
íktorn Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Studia się przydadzą bo i na wsi nierzadko zdarzają się ludzie wykształceniDzięki temu człowiek patrzy na świat z perspektywy też nauki mając do tegoPraktykę można więcej osiągnąć mój imeil brus20005@wp.plProszę napisać nr tel na imeil odezwę się ale jestem z pomorskiegoJeśli to nie za daleko Quote
kikokratus Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 kontakt już jest na mailu Quote
Recommended Posts