Jump to content

Recommended Posts

Posted
po przejechaniu kombajna widac było rzepak na polu,a przy koszeniu zboża tak nie ma pszenica nie wysypuje się na pole.nie wiem może rzepak mniejszy i przez sita wylatywał?
Posted
No to jest normalna sprawa...nie da się tak ustawić kombajnu żeby nic nie gubił. Samymi motowidłami wytrzepiesz trochę ten rzepak bo jest delikatny nie to co np.pszenica czy inne zboża.
  • 6 months later...
Posted
mam pytanie..... Mam siewnik Fionę, czy mogę siać nim rzepak wymieniając tylko koła w przekładni? Czy muszę mieć specjalne kółka do wysiewu drobnych nasion? proszę o natychmiastową odpowiedź...PILNE ;]
  • 5 years later...
Posted

Dzień dobry, chciałabm zasięgnąć opinii. Widzę, ze wątek jest trochę martwy, ale na odpowiedni temat, szkoda zakładać nowy, może ktoś tu jeszcze zagląda czasem? Chodzi mi o metode uprawy rzepaku przy jednoczesnym zwalczaniu chwastów, więcej informacji na stronie http://www.agro.basf.pl/agroportal/pl/pl/clearfield_1/co_to_jest_clearfield/co_to_jest_clearfield_1.htmlTechnologia nazywa się Clearfield, może ktoś już się z tym zetknął?