kala824842@tlen.pl Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 witam wszystkich:) moglibyście mi troszkę pomoc:) " Byłam" na praktyce przez 2 tygodnie w gospodarstwie gdzie uprawia się kukurydze na ziarno i zboże . Byłam tam w terminie od 19 do 30 sierpnia . I bardzo bym prosiła żeby ktoś pomógł mi wymyślić co ja tam mogłam robić dzień po dniu... Quote
VoYtek8 Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 A w tym gospodarstwie "były" zwierzęta? Gdyby były to bardzo ułatwiłoby sprawę. Pozdrawiam Quote
kala824842@tlen.pl Posted September 19, 2013 Author Report Posted September 19, 2013 Tylko jedna krowa dla wlasnych uzytkow... Quote
VoYtek8 Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 No to pisz że codziennie rano wstawałaś, nosiłaś siano ze stodoły dla tej krowy, że byłaś przy robieniu ospy z zboża żeby krowa mogła to zjeść. Napisz że uczyłaś się ją doić itd. Możesz też napisać że byłaś przy odbiorze ziarna zboża przez skup, i np. że pomagałaś w przygotowaniu kombajnu do kukurydzianych żniw, bo te zbożowe miał już za sobą. Na polu w tym czasie zrywa się ściernisko zazwyczaj po zbożu, rozwozi gnój i się go przyorywuje jeśli ktoś spieszy się z zasiewem, więc napisz że jeździłaś ciągnikiem coś pomagałaś itd. Pozdrawiam Quote
anesia Posted September 20, 2013 Report Posted September 20, 2013 U mnie w gospodarstwie też"była" taka praktykantka,ale na nieszczęscie wpadła kontrola i to ja musiałam nakłamać,że akurat pojechała do agencji .W dzienniczku praktyk pisała codziennie,że doiła krowę,pomagała zrzucać zboże.Jak ją zapytali o rodzaj zboża to zielona w tym temacie.Z bożą pomocą i trochę z tym,że ładna a praktyki zaliczała u faceta,zaliczyła. Quote
Recommended Posts