Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam wszystkich:) moglibyście mi troszkę pomoc:) " Byłam" na praktyce przez 2 tygodnie w gospodarstwie gdzie uprawia się kukurydze na ziarno i zboże . Byłam tam w terminie od 19 do 30 sierpnia . I bardzo bym prosiła żeby ktoś pomógł mi wymyślić co ja tam mogłam robić dzień po dniu...:)
Posted
No to pisz że codziennie rano wstawałaś, nosiłaś siano ze stodoły dla tej krowy, że byłaś przy robieniu ospy z zboża żeby krowa mogła to zjeść. Napisz że uczyłaś się ją doić itd. Możesz też napisać że byłaś przy odbiorze ziarna zboża przez skup, i np. że pomagałaś w przygotowaniu kombajnu do kukurydzianych żniw, bo te zbożowe miał już za sobą. Na polu w tym czasie zrywa się ściernisko zazwyczaj po zbożu, rozwozi gnój i się go przyorywuje jeśli ktoś spieszy się z zasiewem, więc napisz że jeździłaś ciągnikiem coś pomagałaś itd. Pozdrawiam :)
Posted
U mnie w gospodarstwie też"była" taka praktykantka,ale na nieszczęscie wpadła kontrola i to ja musiałam nakłamać,że akurat pojechała do agencji .W dzienniczku praktyk pisała codziennie,że doiła krowę,pomagała zrzucać zboże.Jak ją zapytali o rodzaj zboża to zielona w tym temacie.Z bożą pomocą i trochę z tym,że ładna a praktyki zaliczała u faceta,zaliczyła.