Jump to content

Recommended Posts

Posted

Potrzebna będzie przystawka, wał napędowy i przedni most (Robura), trochę trzeba zwęzić, najlepiej na kołach 20"...

Przystawkę podpinasz w miejsce pokrywy koła reduktora i z tego właśnie koła brany jest napęd. Tylko jest taki zonk że napęd nie działa na biegach terenowych.

Posted

Cen poszczególnych części to się nie orientuję ale wiem że kompletne napędy są dostępne na aukcjach internetowych w przedziale 6-8 tyś...

Przystawkę znalazłem w cenie 1900zł i kompletny most z kołami za 3200... No i wał niech kosztuje ze 200-400zł...

Posted
Ja kiedyś widziałem na jakiejś stronie, że ktoś sprzedaje gotowe przednie napędy do c-360 które wystarczy zamontować i podobno miał tez jakieś instrukcje jak to zrobić, ale to już dawno było. Wtedy to chyba kosztowało jakoś 6500zł. Pozdrawiam :)
Posted

bo jak sprawdzałem to mi wyszło

naped od robura około - 1000zł

felgi - 1000zł

opony i dętki - 1500zł

przystawka - 1500zł

1000+1000+1500+1500 = 5000zł + jeszcze wspomaganie czyli jakies 6000zł

wspomaganie za 1000 to też bym chętnie założył...

Posted
Rozumiem że chodzi o nowe wspomaganie na orbitol, które jest kompletne? Jeśli za 1000zł można kupić takie wspomaganie to proszę daj jakiś link aukcji albo namiary na kogoś kto sprzedaje wspomaganie do c360 w takie cenie. Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...
Posted
Ja spotkałem się kiedyś ze wspomaganiem elektrycznym, montowanym na przekładni kierowniczej. Co prawda było to wspomaganie do c330 , ale myślę że do c360 też da się zaadoptować. Niestety nie wiem jak się sprawuje, ale może ktoś na forum ma coś takiego zamontowane.