dodatkowy dohód dla gospodarstwa
Napisano 21 wrzesień 2013 - 09:25
Napisano 21 wrzesień 2013 - 11:42
Napisano 21 wrzesień 2013 - 19:58
Napisano 21 wrzesień 2013 - 21:48
P.s.
Pracę poselską można łączyć z pracą w gospodarstwie, jednak tak dorobić się nie da, bo wtedy nie przysługuje poselska pensja.
Napisano 21 wrzesień 2013 - 22:55
Napisano 22 wrzesień 2013 - 00:17
Co do tych zarobków parlamentarnych to się zgodzę, że wielu by nawet dopłaciło aby mieć "możliwości z Wiejskiej". Jak wiesz jestem związkowcem i często się tam na Wiejskiej kręcę. Znam wielu z polityków i nie wszystkim misja społeczna przyświeca działalności parlamentarnej. Szkoda, że mandat traktują jako swoisty łup. Zarobki są jawne i można sprawdzić, ale obaj dokładnie wiemy, że bywają także te niejawne. Znam także posła rolnika, który nie pobiera wynagrodzenia z uwagi na to, że z gospodarstwa dochód ma większy. Nie kombinuje tylko pracuje i współpraca z nim to przyjemność. Nie chcę nikogo bronić bo jako całość to dużo by pisać, ale chcę oddać sprawiedliwość.
Wracając do pytania to najlepiej to urządzić się w jakiejś spółce Skarbu Państwa. Tam zarobki są znacznie wyższe niż Prezydenta.
O tym przypadku o którym piszesz to znam sytuację. Mam dokładnie takie samo zdanie o nim. Pozdrawiam!
Napisano 22 wrzesień 2013 - 00:30
Napisano 22 wrzesień 2013 - 08:03
Napisano 22 wrzesień 2013 - 10:23
Napisano 22 wrzesień 2013 - 10:43
Napisano 22 wrzesień 2013 - 10:52
Napisano 22 wrzesień 2013 - 11:25
Więc zastanów się dobrze zanim weźmiesz się za coś przemyśl to kilka razy;d
Napisano 22 wrzesień 2013 - 11:27
Ten zakład o którym piszesz jest 5 km od miejsca gdzie mieszkam. Zresztą właśnie z powodu tego zakładu nie jadam mięsa ze sklepu. Wszyscy wiedzieli co się tam dzieje, alarmowali inspekcję która kontrolowała wyjątkowo skrupulatnie, ale zawiadamiających. Właściciel zakładu jest sponsorem partii do której mają obowiązek należeć inspektorzy. Trochę tutaj popiszę o danych na temat jakości żywności którą kupujemy w sklepach skoro nawet Super Moderator odszedł od tematu. A tak na marginesie to, że tematy na tym forum mogą się rozwijać czasami w całkiem nieoczekiwanym kierunku, a moderatorzy jedynie porządkują dyskusję, zmieniają nazwy wątków, przenoszą posty do nowego wątku, jest największym atutem naszego Forum. Pogrzebałem trochę w danych na temat eksportu i importu i się okazało, że nasza żywność jest wywożona za granicę, a nasza żywność w sklepach pochodzi z importu. Rosja jak coś od nas kupuje to jej inspektorzy przyjeżdżają, dopuszczają zakład, później go kontrolują, a przy najmniejszej wątpliwości zamykają granicę. Tak samo robią Amerykanie i wiele innych krajów. Polskie służby nigdy nie skontrolowały żadnego zakładu, nawet jednego, skąd jest prowadzony import żywności do Polski. Nic zatem dziwnego, że jakość żywności w sklepach jest podła. Wiele się mówi, że jakość karmy dla psów jest lepsza od tej dla ludzi. I to jest prawdą. Zanosi się na kolejną zmianę polegającą na umożliwieniu importu produktów roślinnych przez przejścia graniczne gdzie nawet wyrywkowa kontrola nie może być wykonana. Do tej pory było to kilkanaście przejść gdzie byli inspektorzy i mieli odpowiedni sprzęt i mogli wykonać wyrywkową kontrolę. Teraz importerzy będą mieli pewność, że to co wwożą nie zostanie skontrolowane. Pozdrawiam!
Mimo tego że jestem "Super Moderatorem" to nadal jest zwykłym użytkownikiem forum i wchodzę tutaj po to żeby dyskutować, a nie moderować. Od tematu odbiegliśmy bo na takie tematy warto rozmawiać, bo to co nas rodacy mają na talerzu to ważna sprawa. W Polsce od wielu lat tak było że na eksport szło to co najlepsze: jedzenie, węgiel itd. Nawet za czasów gdy produkowali stare Ursusy to wersje eksportowe były solidniejsze od tych przeznaczonych dla Polaków. Importujemy niestety to co jest najtańsze, a nie najlepsze, więc i o wysoką jakość trudno, ale cóż taka polityka w tym kraju jest i była. Pozdrawiam
Napisano 22 wrzesień 2013 - 13:44
mieszańca waga 60 kg oferował mi cenę 7 zł \kg jałoszek nie skupował twierdząc że nie ma zbytu
na moje pytanie czemu tak tanio nie udzielił mi żadnej odpowiedzi !
Napisano 22 wrzesień 2013 - 14:32
Napisano 22 wrzesień 2013 - 17:15
Pozdrawiam
Napisano 18 maj 2024 - 18:17
W mojej działalności pomogli mi wiarygodni przewoźnicy. Nienaganna obsługa i niezawodna logistyka – do aktualnie czerpanego współc z larditrans.pl! W przypadku dostarczenia ładunku zostałem pod wrażeniem. Profesjonalne rozwiązanie, możliwość i doskonała obsługa ich znaku rozpoznawczego. Zajęli się całą logistyką, co do pozostawienia mojego czasu i reszty. Polecam kogoś, kto ceni sobie jakość i dostęp.
Napisano 08 wrzesień 2024 - 15:20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych