Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam . jak porobię wszystkie prace polowe to muszę wziąć się wreszcie za remont silnika w mojej c330 i mam do was pytanie jakie części zastosować jakie są teraz dobre a jakie są badziewne . To co wiem co muszę wymienić to wał korbowy ,tłoki i tuleje, panewki, głowice prawdo podobnie wałek rozrządu i co tam jeszcze będzie do wymiany . Na co zwrócić uwagę co tam warto było by wymienić bo silnik będzie rozbierany na części pierwsze . A morze macie jakiś dobry zakład gdzie robią pompy wtryskowe w woj. śląskim lub łódzkim . pozdrawiam i dziękuję za każde dobre rady
Posted

Witam ja jak robiłem silnik (cały nowy tylko blok stary) to kupowałem części w jednym sklepie i wszystkie części to oryginały bo wole więcej zapłacić raz niż kupić jakieś rzemiosło taniej a potem narzekać co do pompy to ci nie pomogę bo trochę za daleko:)

Pozdrawiam

Posted

Kolego tego to ja już nie pamiętam bo remont robiłem 3 albo 4 lata temu(skleroza:)) bynajmniej mi bardziej chodziło o oryginał a niżeli o firmę bo z częściami różnie bywa i nie ważne jakiej firmy ważne byle to były oryginały bo jak sie dobrze złoży i dobrze dotrze to ma chodzić lata bez zaglądania:)

Pozdrawiam