Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich mam taki watek chciałbym uzyskać od was rzetelnej odpowiedzi co o tym sądzicie .

Wiem że jest taka firma która dostarcza rolnikom byczki o wadze około 50 kg do odchowania rolnik po 2 latach sprzedaje a ta firma za każdego byczka żąda 1600 zł po sprzedaniu już nie interesuje ich żywienie woda utrzymanie ogóle co sądzicie o takim systemie i czy waszym zdaniem opłaca się to rolnikom???? czy było by dużo zainteresowanych takich rolników w waszej okolicy na taka współprace ..

No i oczywiście nie interesuje ich w jakiej wadze sprzedaż i w jakiej cenie oni chcą tylko tylko te 1600

Posted
Podobnym tematem się ostatnio interesuje. Na razie zbieram informacje i kalkuluje. Mam bardzo dobre warunki do odchwowu. Proszę o więcej informacji jak masz na temat firm dostarczających zwierzęta oraz warunków współpracy jeżeli nie chcesz na forum proszę o prywatną wiadomość.
Posted

Sam sie chce coś więcej dowiedzieć na ten temat nie ukrywam ze sam chciałbym zainwestować w byczki i dać do odchowu wiem że są firmy które biorą nawet i dwa tys za byczka przy sprzedaży po prostu chciałbym sie dowiedzieć czy są osoby które już działają cos z takimi firmami i ilu było by chętnych do takiej współpracy

Posted
sadze ze nie opłaca sie, a to dlatego ze ja takiego byczka w wadze 50 kg kupie za 500-600 zl od rolnika, a nie za 1600 jak oni chca. mowie tu o byczkach mieszanych lub typowych mlecznych. kwestia przemyslenia, chyba ze te byczki są czystorasowe miesne.
  • 1 month later...