rafal1989 Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Witam wszystkich mam taki watek chciałbym uzyskać od was rzetelnej odpowiedzi co o tym sądzicie .Wiem że jest taka firma która dostarcza rolnikom byczki o wadze około 50 kg do odchowania rolnik po 2 latach sprzedaje a ta firma za każdego byczka żąda 1600 zł po sprzedaniu już nie interesuje ich żywienie woda utrzymanie ogóle co sądzicie o takim systemie i czy waszym zdaniem opłaca się to rolnikom???? czy było by dużo zainteresowanych takich rolników w waszej okolicy na taka współprace ..No i oczywiście nie interesuje ich w jakiej wadze sprzedaż i w jakiej cenie oni chcą tylko tylko te 1600 Quote
KJ. Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Podobnym tematem się ostatnio interesuje. Na razie zbieram informacje i kalkuluje. Mam bardzo dobre warunki do odchwowu. Proszę o więcej informacji jak masz na temat firm dostarczających zwierzęta oraz warunków współpracy jeżeli nie chcesz na forum proszę o prywatną wiadomość. Quote
rafal1989 Posted September 23, 2013 Author Report Posted September 23, 2013 Sam sie chce coś więcej dowiedzieć na ten temat nie ukrywam ze sam chciałbym zainwestować w byczki i dać do odchowu wiem że są firmy które biorą nawet i dwa tys za byczka przy sprzedaży po prostu chciałbym sie dowiedzieć czy są osoby które już działają cos z takimi firmami i ilu było by chętnych do takiej współpracy Quote
damianus87 Posted September 24, 2013 Report Posted September 24, 2013 sadze ze nie opłaca sie, a to dlatego ze ja takiego byczka w wadze 50 kg kupie za 500-600 zl od rolnika, a nie za 1600 jak oni chca. mowie tu o byczkach mieszanych lub typowych mlecznych. kwestia przemyslenia, chyba ze te byczki są czystorasowe miesne. Quote
ZbyszekW8 Posted October 25, 2013 Report Posted October 25, 2013 A do jakich gospodarstw byłoby to kierowane? ogólnie ja trzymam mało bydła, wiec chyba jak damianus nie opłacałoby mi się to:/ Quote
Miki Posted October 26, 2013 Report Posted October 26, 2013 Ja za byczka mięsnego o wadze ok. 50-60kg płace 1000-1100zł więc z mojej perspektywy to jest kompletne zdzierstwo. Quote
Recommended Posts