Młody18 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Oplaca mi sie kupic wladimirca obsiewac 2ha pola 6klasy przezytem i trzymac kaczki, kury, indyki? Quote
adam1208 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 opłaca:) widzę na forum po tematach że wszystkim naraz sie chcesz zająć hehe. Quote
Tofik Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Bo Zenek sam nie wie za co ma sie wziąć i z tego co wypisuje to więcej kombinuje niż robi no ale to jego sprawa:)Pozdrawiam Quote
Młody18 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Chce sie zdecydowac na jedno dlatego pytam. bo widze co soe dzieje w tym kraju z rolnictwem. Prawie kazdy to rzuca. A jeszcze jak dotacje sie skoncza to juz wgl lasy beda rosly a nie zbozaBardzo lubie i Mnie interesuje rolnictwo dlatego chcialbym sie dowiedziec co najlepiej hodowac na 6klasie ziemi. I na czym najlepiej wyjde Quote
VoYtek8 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Raczej się nie opłaca, tego pszenżyta nie ukosisz za dużo, a ptaki uwierz mi że lubią zjeść, więc tylko tym pszenżytem ich nie wykarmisz. Ogólnie to na tej klasie ziemi to najlepiej żyto, ew. owies siać i świnie trzymać bo one zjedzą każde zboże i z tego na pewno miałbyś jakiś zysk, a z ptakami to różnie bywa. Co do lasów sadzonych na słabszych polach to nie narzekaj a wiesz czemu? Poczytaj sobie ile rolnicy dostają kasy za to że zasadzą las. Robią to zazwyczaj na słabych glebach, na początek dostają dopłate na sadzenie, a przez następnych parę lat dotacje pielęgnacyjne, tyle że jeśli chodzi o las to wystarczy go zasadzić i pilnować żeby drzewka nóg nie dostały A potem to tylko samemu zezwolenie wyrobić i drzewa ciąć i też kasa z tego dobra. Przemyśl czy nie warto by było zasadzić las na Twoim polu. Pozdrawiam Quote
Młody18 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Ile sztuk bym wyzywil z 3ha? (Zoral bym jeszcZe lake). Bo z dzierzawy nie bede oral. Wole juz kupic kawalek. Quote
Recommended Posts