Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witajcie, padł mój laptop, a jak to z tym sprzętem bywa jestem zmuszony zakupić nowy. Czy macie jakieś doświadczenia w tej sprawie? Zastanawiam się nad modelami Acer, Asus lub HP. Cena do 2.000,00 PLN
Posted
Od pół roku posiadam HP Pavilion g7, i jestem bardzo zadowolony (udało kupić mi się w przecenie, nie pamiętam ile zapłaciłem, ale chyba nieco ponad 1600zł), ma duży ekran, bateria trzyma jakieś 3 godziny w wzmożonej pracy, a w trybie oszczędnym i przy małej używalości komputera to i 5 godzin pociągnie bez ładowania. W dodatku mam orginalny nowy Windows 8 (na początku ciężko mi się było przyzwyczaić, bo na stacjonarnym komputerze mam Windows 7, a w telefonie Androida), ale po pewnym czasie zaczełem doceniać zalety tego systemu, bo jest przede wszystkim szybki. :) To laptop raczej nie do noszenia np. na uczelnię albo w trasę bo jest dość duży ekran 17,3 calowy ekran. Poczytaj sobie o nim, ja ogólnie go polecam. Pozdrawiam :)
Posted

ciężko mi doradzić bo się zwyczajnie nie znam, ale napisze tylko że ja od roku mam Toshibę i jestem bardzo zadowolona, kupiony na promocji za 1800 zeta z tego co pamiętam.

puki co bez awaryjny, żadnych napraw...

ha, Voytek tak pięknie napisał o swoim i polecił a ja napisałam tylko firmę, oj widać od razu wpis faceta i kobiety ;D

Posted

Nie znam na pamięć dokładnych parametrów, a nie chce mi się przepisywać, więc masz kolego link do oficjalnej strony HP, tam masz opis i dane techniczne. ;) http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-5186814.html?dnr=1?jumpid=in_r2515_pl/pl/hho/ipg/psc404redir-ot-xx-xx-/chev/ Pozdrawiam :)

ciężko mi doradzić bo się zwyczajnie nie znam' date=' ale napisze tylko że ja od roku mam Toshibę i jestem bardzo zadowolona, kupiony na promocji za 1800 zeta z tego co pamiętam.

puki co bez awaryjny, żadnych napraw...[hr']

ha, Voytek tak pięknie napisał o swoim i polecił a ja napisałam tylko firmę, oj widać od razu wpis faceta i kobiety ;D

Aniu nie martw się ;) I tak swoją widzą przewyższasz większość kobiet, o rolnictwie masz pojęcie, przepisy kulinarne znasz, a to już rzadkość u niektórych gospodyń. :D Pozdrawiam :)

Posted

Każda pomoc jest ważna i cenna także dzięki wszystkim.

A powiedzcie jak w codziennej pracy się spisują laptopy? tzn. czy bateria jest w miarę ok, czy się nie zawieszają, jaki jest komfort korzystania?

Posted
Kolego,miałem stacjonarny,obecnie od pół roku laptopa 17,3 Samsung i-5.Fakt ,kosztował sporo 3600,ale uważam że lepiej kupić trochę lepszy względem parametrów i będzie kilka lat przydatny.Z laptopa jestem zadowolony i w sumie wszędzie go można zabrać,do tego mobilny net i jest ok.Słyszałem tylko,że niektóre lubią się przegrzewać i przepalać(mało wydajne chłodzenie).U mnie nic się nie zawiesza.program to win 8.Bateria trzyma ok 3.5 h,ale ładowanie jej mam nastawione na 80 %.Ma to ponoć służyć jej wolniejszemu zużywaniu się.POZDRAWIAM.
Posted
Z doświadczenia nie polecam HP - mam od 3 lat i bardzo się grzeje, bez podkładki chłodzącej się nie obejdziesz. Acera jest klasę niżej od Asus'a wg mnie. W tej chwili polecałbym Dell'a - pracuję na nich w pracy po 8 godzin dziennie, mam wiele systemożernych programów włączonych i zero grzania. A powiedz do czego będziesz używał laptopa? Gry czy tylko internet i prace biurowe?
Posted
Jacob, ja miałem Dell'a i padł w nim chipset karty graficznej. Zapłaciłem za niego 3000 zł i służył mi 2.5 roku. Szukam czegoś wszechstronnego, żeby można było zastosować do różnych rozwiązań. Głownie jednak chodzi o korzystanie z internetu i prace biurowe.
Posted

witam od roku jestem posiadaczem acera do tej pory nie miałem z nim problemów chodzi praktycznie non

stop nie mój znajomy który zna się na temacie polecił mi ten komp dałem za niego 1600 zł oczywiście

nie ma co porównywać kompa za 1600 z tym za 3600 ale w tej chwili technologia tak zapierdziela że komputer

który ma kilka lat to antyk pozdro!

Posted

Najlepszym laptopem do ogólnego zastosowania w tym przedziale cenowym jest ten Lenovo:

http://www.x-kom.pl/p/153700-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-g500c-i3-3120m-8gb-1201000-dvd-rw.html?partnerid=100308603&sm12=NTc=&ts=1380123655&token=eda9842f582e34398309cf4a8e276e79

Posiada bardzo dobry procesor jak na tą cenę (Intel i3), dużo pamięci RAM bo aż 8GB (na dzień dzisiejszy 4GB wystarczają w większości przypadków) no i co najlepsze - dysk SSD, którego od zwykłych dysków różni przepaść (jest dużo szybszy, programy uruchamiają się szybciej i przyjemnniej, płynniej się pracuje). Do tego bardzo solidne wykonanie, polecam gorąco - zakupiłem go pół roku temu i spisuje się świetnie.

Posted
Brozinho fajny sprzęt, myśle że może zaspokoić wszystkie potrzeby tylko nie ma zainstalowanego systemu a oryginał to spory wydatek. Z kolei z pirackim miałbym problem żeby załatwić. W tej sprawie możesz coś polecić?
Posted

Hmm niestety musiałbyś pokombinować ;) Ale według mnie warto jednak wziać bez systemu i pokombinować niż dopłacać dosyć sporą sumę, zwłaszcza jeżeli to ma być sprzęt na lata ;) Zobacz sobie ewentualnie ten z Windowsem 7, ale bez dysku SSD:

http://www.x-kom.pl/p/153696-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-g500c-i3-3120m-12gb-1000-dvd-rw-7hp64x.html?partnerid=100308603&sm12=MTE=&ts=1380144223&token=5d65f21e7f6697b1d66c9591cf8fc9c0

Dysk SSD róznicę jednak robi, ale to wciąż jest jeden z lepszych zakupów w tej cenie. Pozdrawiam

• 7 years later...