kamyk Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Posiadam prasę rolującą Warfama Z-543. Niestety nie wiem jak naciągnąć łańcuch który owija bele, bo napinacze są już wkręcone do końca. Muszę kupować drugi łańcuch czy da się te jeszcze jakoś naciągnąć lub założyć dodatkowy/inny napinacz? Quote
Kropacz Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Wiem że kombinowali coś takiego że skracali łańcuch, nie wiem jak bo sam tego nie robiłem bo ręcznie się tego nie zrobi. Problemem jest pewnei wyciągniety łańcuch i teoretycznie nowy ale jakby wywalić oczko tak jak to u ans robili to spokojnie bys pojeździł. A tak ogolnie to jesteś zadowolony, raczej ludzie narzekają na tą prasę. Quote
kamyk Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Tego łańcucha chyba się nie da skrócić. A jeżeli się da to nie wiem jak. A co do kupna nowego łańcucha. Jeden kosztuje 1600zł a trzeba zmienić od razu dwa łańcuchy! Ja jestem zadowolony z tej prasy. Owinąłem nią w 3 lata ponad 30 000 bel wiec co tu dożo mówić jest wydajna i psuje się baaardzo rzadko Quote
Guest Gość Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 ja w sipmie skracałem wypinajac jedną rolke z kawałkiem łancucha tak zeby pzasowało na koło zębate ciągnące Quote
Recommended Posts