zeniox Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Witam wszystkich; Pisze na forum z nadzieją że ktoś pomoże mi rozwiać moje wątpliwości.Pytanie odnośnie suszu paszowego. Mam x hektarów łąk otrzymuje do nich JPO oraz staram się o UPO z tytułu; " traw uprawianych na trwałych użytkach zielonych przeznaczonych na susz paszowy". Surowiec dostarczam do firmy z którą mam umowę. Oczywiście składam "Oświadczenie o szuszu" w ARIMR. Napisane jest że umowa dostawy musi zostać zawarta z zatwierdzonym przez ARR podmiotem skupującym zielonką do produkcji suszu paszowego lub zatwierdzonym przedsiębiorstwem produkującym susz paszowy. Gdzie mam sprawdzić czy firma z którą mam podpisaną umowę jest zatwierdzona przez ARR? Co jeżeli na dokumencie odbioru jest wpisane siano zamiast zielonki, czy są za to jakieś sankcje? Z góry dziękuję za pomoc Quote
DuzyGrzegorz Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 Zapoznaj się z głośnym wyrokiem WSA w Poznaniu z 2013-04-25 w sprawie III SA/Po 249/13.Lista jest na stronie internetowej ARR - .http://www.arr.gov.pl/data/01597/lista_rosl_energ_2013.pdf Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts