grzesiek12031980 Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 To niby nie miejsce na polityke ale szlag mnie trafia odkad wczoraj uslyszalem ze ksieza dopuscili sie molestowania na Dominikanie przez tamtejszy klimat,chodzi o upaly i obyczaje.Tak stwierdzil jeden z hierarchow Kosciola w Polsce.Ile jeszcze razy takie sprawy zamiecie sie pod dywan? Quote
Robert ;-) Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 Temat trudny a dla niejednych tabu mówię tu o moherach i to niekoniecznie starych [młodzi też się zdarzają]ja uważam że takiego człowieka we władzach kościelnych się nie znajdzie co by chciał z tym zrobić porządek,ręka rękę myje i tak nikogo nie skażą,ja na księży jestem cięty więc zostawię to bez komentarza w końcu będą to czytać inni użytkownicy Quote
VoYtek8 Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 Ja na temat molestowania i gwałtów (jakichkolwiek) mam takie zdanie że to powinno być bardziej surowo karane niż jest. Ta sprawa jak każda inna w kościele za miesiąc-dwa umilknie, teraz brukowce o niej popiszą, ktoś zrobi materiał do TV i po wszystkim. Takiego księdza ześlą na jakąś wioske z malym kościólkiem i będzie po sprawie. Mieliśmy już księdza rozbijającego się po pijaku, księży molestujących innych mimo tego że to karalne+ obowiązuje ich celibat nie brakuje niestety. Cóż w tym kraju panują takie zasady że babcie co na ławeczkach siedzą opinie publiczną kształtują, a one każdego duchownego uważają za świętego i złego słowa na niego nie powiedzą, więc o tym sprawach praktycznie nikt nie mówi. Nie jestem zbyt przychylny żeby na forum były wątki polityczne czy właśnie takie jak ten, ale w tym wypadku zrobię wyjątek bo o tej sprawie warto rozmawiać i to nagłośnić. Z góry napiszę że w Boga oczywiście wierzę, modlę się itd. ale jestem przeciwnikiem kościoła w takiej formie. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 Ja mam tez takie zdanie o polityce to nie jest miejsce dla takich tematów tu mamy rozmawiać o rolnictwie i temu podobnych ale taki jak ten nie pozostawia złudzeń trzeba o nim rozmawiać nie żyjemy w średniowieczu Quote
adam1208 Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 Voytek to tak jak ja - wierze w Boga ale nie w kościół . Pozdr. Quote
kubusjettaII Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 ze mną jest tak że w Boga wierzę do kościoła chodzę ale nie dla księży, i uważam że nie temat na to forum. Quote
grzesiek12031980 Posted September 26, 2013 Author Report Posted September 26, 2013 Dlaczego tak sadzisz,trzeba ludzi uczulic na ten coraz wiekszy problem. Quote
grzesiek12031980 Posted September 26, 2013 Author Report Posted September 26, 2013 W 1998 roku w parafii Witonia niedaleko mnie byl z pozoru spokojny i nieszkodliwy wikary.Zalozyl sobie na plebanii internet co wtedy w zwyklych domach bylo w sferze marzen.Dziecaki z etego powodu lgnely silnie do niego,ten zboczeniec to wykorzystal i z czasem zapraszal ich na noc do siebie pod przykrywka surfowania po necie.Ktoregos razu matka jednego chlopca przylapala go jak gwalcil jej syna.Wtedy wiadomo,policja ,proba linczu,gadki szmatki.Wikarego przeniesli ,a UOP wpadl zabral wszystkie dokumenty i zlikwidowal posterunek Policji.Jak dlugo jeszcze kseiza beda bezkarni? Quote
kubusjettaII Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 Sławek co do tego czy chcę o tym rozmawiać to nie tak jak piszesz. co do pedofilii innych zboczeńców to potępiam ich tak samo jak Wy i nie wiem czy nie pierwszy bym "rzucił kamień". nie ma problemu mogę o tym rozprawiać ale nie wiem czy nasze forum jest miejscem do tego. Quote
Recommended Posts