Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzięki za udzielanie się :)

1,5 roku wiek

+/- 16h światła jest

Chodzą po wybiegu wtedy kiedy w miare jest ciepło

Kreda pastewna jest dawana

Czasami dawana jest mieszanka DN 2%

A tak ogólnie karmione są: śruty zbożowe pszenica jęczmień owies, ziemniaki, kapusta do dziobania

• 1 year later...
Posted
ja mam 27 kur zielononóżki i araucany które znoszą 160 jaj rocznie(jedna) a mimo to dziennie mam 12-13 jaj,nie będę się powtarzał co daję kurom ,we wcześniejszych komentarzach pisałem w tym temacie-pozdrawiam
Posted

trzeba zwiekszyc ilosc paszy dla niosek oraz dodac witamin do picia polfamix A+Z

Co do witamin to się zgadzam, paszy pełnoporcjowej też można użyć i poprawi nieśność ale chyba nie o to chodzi klientom. Mam paru takich co wyczuwają zaraz że coś zmienione w żywieniu nioski.

Ja teraz się zastanawiam jak mi lepiej będzie włączyć marchew do diety. Parowaną czy rozdrabnianą. Surowa wiadomo lepsza ale mnie głównie chodzi o karoten a mniej o witaminy.

Posted

My dajemy parowane ziemniaki z surowa tarta marchwia i czasem surowe buraczki tez tarte max 2 razy w tygodniu

My dajemy parowane ziemniaki z surowa tarta marchwia i czasem surowe buraczki tez tarte max 2 razy w tygodniu oraz zsiadle mleko i jest ok

Posted
Dzięki. Ziemniaków nie dostaną tyle co resztkę z obiadu, bo to nie tuczniki i nie chce przyrostu masy tylko jajek:) A poważnie im bardziej myślałem o tej marchewce tym bardziej skłaniałem się do parowanej. Nie potrzeba rozdrabniacza:)