Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam zamontowałem do swojego c360-3p licznik ciśnienia oleju taki jak w linku: http://allegro.pl/zegar-cisnienia-oleju-mf3-c360-3p-z-czujnikiem-i3525824766.html i na zimnym silniku ciśnienie na wolnych obrotach wynosi 4, a gdy popracowałem troche to zaczeło spadać najpierw na 3 na wolnych obrotach a na końcu aż do 2. I teraz moje pytanie, czy tak powinno być czy jest coś nie tak? Dodam też że ostatnio zmieniłem olej na jakiś niemiecki do silników wysokoprężnych, a wcześniej jeździłem na superolu cc ale wtedy nie miałem czujnika żeby sprawdzić.
Posted
Więc..... minimalne ciśnienie oleju w układzie smarowania na gorącym silniku i wolnych obrotach powinno nie spaść poniżej 1,4 a przy obrotach 2250 2,8 bara. Wszystko masz w najlepszym porządku.
Posted
w moim 360 jak dostanie w dupę po kilku godzinach w agregacie na 3 biegu nie ma więcej niż 0,5 atm na wolnych obrotach i wg. mnie tez jest dobrze a ty jak masz 2 atm. to wogóle nie ma się czym przejmować-pozdrawiam