Andrzejleg Posted September 30, 2013 Report Posted September 30, 2013 Witam!Pękła mi tuleja odległościowa o długości 165 mm w starej talerzówce(na drewnianych panewkach). Może ktoś wie, gdzie można kupić? Quote
henryk Posted September 30, 2013 Report Posted September 30, 2013 w Grene jest taka tuleja za 37,28zł.,myślę że będzie pasowała index 124003003, jak nie w Grene to w Farmexpert.pl-pozdrawiam Quote
henryk Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 ta tuleja wyżej jest dla ciebie za długa ale wg. mnie to możesz po prostu wyciąć ze środka tyle ile trzeba a pozostałe 2 części z kołnierzami złączyć za pomocą odpowiedniego kawałka rury o odpowiedniej średnicy i po kłopocie,napisz czy skorzystałeś z mojej rady-pozdrawiam Quote
Andrzejleg Posted October 2, 2013 Author Report Posted October 2, 2013 Kombinuje wyszukać część wymiarową, ten obiecał, tamten i na razie czekam. Jak już trzeba będzie to będę kombinował. Twój pomysł jest ciekawy i oczywiście napiszę jak problem rozwiązałem. Quote
grzepaku1 Posted October 3, 2013 Report Posted October 3, 2013 z tym przecięciem po środku tuleji to moim zdaniem nie bardzo bo w miejscu przecięcia będą powstawały duże naprężenia na wałek który jest w środku tuleji i po dłuższym czasie może doprowadzić do pęknięcia Quote
Andrzejleg Posted October 10, 2013 Author Report Posted October 10, 2013 Dziękuję kolegom za zainteresowanie moim problemem. Kupiłem tuleje wymiarowe 165 mm w Rolmusie.Pozdrawiam Quote
Recommended Posts