Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie ziemniaki obrodziły ładnie nie można powiedzieć. Za 1zł mało kto rwie się do sprzedaży, cena sięga nawet 1,40zł. Ziemniaki jakościowo nie są dobre bo w tym roku jak nie suszyło to padało i ciężko było im nabrać wszystkiego z ziemi. Pozdrawiam :)
Posted
u mnie to tak od 0,80 do 1 zł, ale zależy ile ludzi na targu. Mam zamiar sprzedać z 10 ton i resztę przechować, wydaje mi się że na wiosnę będą droższe .
Posted
no mało u nas ziomek który ma duże gospodarstwo mieszka obok mnie ma 80 h ukopał z prawie 2 hektarów 5 worków jeszcze same małe ale był zły chciał to wszystko zaorać ja za rok nie sadze wszystko już zbożem obsiałem :) a ziemniaki kupie sobie nie ma nas dużo także dam sobie rade a zwierzaków nie trzymam kiedyś świniom dawałem a teraz obory mam puste
Posted

witam, świętokrzyskie, ziemniaki jakoś przetrwały suszę, niema raczej powalającerj ilości ale u mnie są ładne cena to 14zł za worek 15kg, zasadziłem tylko 20a i miałem około 2 ton