marcineski81 Posted October 2, 2013 Report Posted October 2, 2013 Witam wszystkich mam pytanie bo chce kupić kosiarke dyskowa po głowie chodzi mi claas disco model 3050 3 metrowa nie wiem jak one sie spisuja w pracy prosze o opinie Quote
cioska Posted October 12, 2013 Report Posted October 12, 2013 Witaj. Polecam kosiarkę dyskowa VICON -mam viconkę szer.2400 i jestem z niej zadowolony ,na kazdym dysku są po trzy noże wymiana polega na odwróceniu nożyka na tym samym dysku .Wystarczy moc ok.50km. ,nie wiem jak inne marki ale to co oglądałem przed kupnem to miały po dwa noże na dysku . Quote
grzesiekjd7850 Posted October 13, 2013 Report Posted October 13, 2013 Tutaj masz oferty kosiarek dyskowych głównie używanych ale jeśli chcesz nowe to lepiej nie patrz.tablica.pl/oferty/?q=kosiarka+dyskowa Quote
Miki Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Ja posiadam kosiarkę marki JF Stoll model 2000 nie narzekam łatwo kręci i ogólnie nie ma z nią problemów wydajność w miom przypadku to tak 1,8-2ha/h. Cześci to w sumie nie wiem bo nic w niej nigdy nie robiłem tylko wymiana pasków, smarowanie i to wszystko. Moim skromnym zdaniem Claas to przerost formy nad treścią tj. drogie, a porównywalne parametrami do całej reszty marek. Ale pieniądze Twoje no i wybór również. Quote
Bauer Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Witam ja mam kosiarkę dyskową 3.05m Pottinger i jestem bardzo zadowolony.Kupiłem ją jako po-pokazową bo cena byłe mega dobra ;-) Lekko idzie i jest wytrzymała na tych moich różnych polach ( również nieużytki) hiiipozdrawiam hej Quote
cioska Posted October 14, 2013 Report Posted October 14, 2013 Bauer,jakiej mocy potrzebny ciągnik do potingerki 3,05m. i jak można wiedzieć to ile trzeba kasy na nią? Quote
Recommended Posts