Jump to content

Recommended Posts

Posted
No to też dobry pomysł mam nadzieje że tak jest że zwierzęta sprzedasz zawsze :D A miejsca ma dużo tylko tak jak pisałem to nie jest moje i nie wiem czy będę mógł tu trzymać i hodować jak tak to by było super !!!! :D
Posted
Najpierw na spokojnie dowiedz się jak wygląda sprawa z tym zasiedleniem, żeby się nie okazało że trzymasz zwierzęta nielegalnie bo z tego możesz mieć tylko nieprzyjemności :) Niech Mama wyjaśni ci jak to dokładnie jest i jeśli niema prawnych przeciwwskazań to możesz zacząć działać :) Pozdrawiam :)
Posted
Tak wiem tylko wole się samemu dowiedzieć bo Wiesz jak to jest z pośrednikami :D Tylko jest problem taki że ja mam dopiero 17 Lat i nie wiem czy bd mnie traktować poważnie . Ale zaraz napisze e mail-a i bd wiedział umówię się czy jak ... Pozdrawiam :)
Posted
No to mając 17 lat to możesz mieć problem już z dostaniem numeru gospodarstwa i stada bo z tego co się orientuję, to dokumenty aplikacyjne bazują na podstawie danych z dowodu osobistego a tym samym na jego numerze a także numerze NIP którego jako nieletni jeszcze nie masz:) Pozdrawiam :)
Posted
Tak Tak wiem ale jest chyba coś takiego że mogę trzymać bez rejestracji kila sztuk . Na początku chcę kupić parkę albo dwie i obeznać się w terenie gdzie kupować paszę gdzie sprzedawać jak wygląda utrzymanie itp... tylko też chcę się od razu dowiedzieć czy bd mógł później się rozwijać. :) Bo nie chcę zacząć od 100 sztuk no się nie połapie a zbankrutować i nabrać kredytów to jest łatwo tylko później będę je spłacał do końca życia :) Więc powoli powoli ale do przodu a rok do 18-stki szybko zleci :D I wtedy ruszę z produkcją :D Pozdrawiam :)
  • 1 month later...
Posted
Siema wszystkim. Na wiosnę kupuje dwie świnki z których później chciałbym zrobić maciory. Czy muszę zgłaszać zakup tych świnek do agencji czy dopiero jak prosiaki będą od macior?