SLOWPOCK Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 Z prosiętami jest tak że ceny się wahają ale zwierzęta sprzedasz zawsze:) Mając na tyle miejsca, możesz część hodowli przeznaczyć na tucz a drugą część na rozród:) Pozdrawiam Quote
Tobiasz Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 No to też dobry pomysł mam nadzieje że tak jest że zwierzęta sprzedasz zawsze A miejsca ma dużo tylko tak jak pisałem to nie jest moje i nie wiem czy będę mógł tu trzymać i hodować jak tak to by było super !!!! Quote
SLOWPOCK Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 Najpierw na spokojnie dowiedz się jak wygląda sprawa z tym zasiedleniem, żeby się nie okazało że trzymasz zwierzęta nielegalnie bo z tego możesz mieć tylko nieprzyjemności Niech Mama wyjaśni ci jak to dokładnie jest i jeśli niema prawnych przeciwwskazań to możesz zacząć działać Pozdrawiam Quote
Tobiasz Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 Tak wiem tylko wole się samemu dowiedzieć bo Wiesz jak to jest z pośrednikami Tylko jest problem taki że ja mam dopiero 17 Lat i nie wiem czy bd mnie traktować poważnie . Ale zaraz napisze e mail-a i bd wiedział umówię się czy jak ... Pozdrawiam Quote
SLOWPOCK Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 No to mając 17 lat to możesz mieć problem już z dostaniem numeru gospodarstwa i stada bo z tego co się orientuję, to dokumenty aplikacyjne bazują na podstawie danych z dowodu osobistego a tym samym na jego numerze a także numerze NIP którego jako nieletni jeszcze nie masz:) Pozdrawiam Quote
Tobiasz Posted November 26, 2013 Report Posted November 26, 2013 Tak Tak wiem ale jest chyba coś takiego że mogę trzymać bez rejestracji kila sztuk . Na początku chcę kupić parkę albo dwie i obeznać się w terenie gdzie kupować paszę gdzie sprzedawać jak wygląda utrzymanie itp... tylko też chcę się od razu dowiedzieć czy bd mógł później się rozwijać. Bo nie chcę zacząć od 100 sztuk no się nie połapie a zbankrutować i nabrać kredytów to jest łatwo tylko później będę je spłacał do końca życia Więc powoli powoli ale do przodu a rok do 18-stki szybko zleci I wtedy ruszę z produkcją Pozdrawiam Quote
Motylek95 Posted January 7, 2014 Report Posted January 7, 2014 Witam.Mam podobny problem jak Zenek mam 8h 2-3 klasy mam narzedzia do uprawy roli . Ile mógł bym uchowac na tych 8h świń ii czy by było to opłacalne ? Pozdrawiam:) Quote
Młody18 Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Siema wszystkim. Na wiosnę kupuje dwie świnki z których później chciałbym zrobić maciory. Czy muszę zgłaszać zakup tych świnek do agencji czy dopiero jak prosiaki będą od macior? Quote
Recommended Posts