Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 815
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pozwolę sobie trochę odkopać ten temacik (ostatni post jest niby ze stycznia - no ale...).

Podczas przeglądania dokumentacji maszyn gospodarczych natknąłem się na takie coś:

http://www.retrotraktor.pl/artykuly/zsrr/1.jpg

Pytanie: co to jest ;) ? (w poniedziałek sprawdzę czy pojawiły się jakieś odpowiedzi)

(podpowiedź: urządzenie pochodzi z drugiej połowy dziewiętnastego wieku, tj.1850+)

Spokojnego weekendu!

M.

Posted

Witam po weekendzie,

Ja stawiam na ciagnik parowy.

Technicznie sprawę ujmując - to rosyjski prototyp ciągnika gąsienicowego z dwiema maszynami parowymi ;) .

No ja też. Bo to nie może pływać, ani latać

Jak ja widziałem niektóre pojazdy "myśli socjalistycznej", to miałem co do tego czasem poważne wątpliwości :D .

W każdym bądź razie, pierwszy strzał celny - Robert1983 przejmuje pałeczkę!

Pozdrawiam,

M.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Jak studiowałem jeden z wykładowców opowiedział nam o chwaście zwanym Kudzu najbardziej ekspansywną rośliną.

Oficjalnie mówi się o bambusie przyrost dzienny ok. 70cm

Kudzu potrafi przerosnąć i stłumić rosnące bambusy przyrost dobowy nawet 150cm ale w necie piszą 30cm

Posted

Są dwie odpowiedzi: pod względem ludności i powierzchni:)  Raszyn nie jest prawidłową odpowiedzią, zarówno na jedno i drugie.

Poczekam do popołudnia. Jeżeli nie padnie prawidłowa odpowiedź to napisze rozwiązanie. ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...