plubd Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Witam wszystkich, zakupiłem używany siewnik Poznaniak i muszę wyregulować nastawy denne a nie mam wzornika do regulacji. Może ktoś wie jaka powinna być szczelina pomiędzy kółkiem a denkiem na pierwszym ząbku dzwigni.Z góry dziękuję i pozdrawiam Quote
henryk Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 od wystającego garba na kółku wysiewającym 2-3 mm,jak zrobisz próbę kręconą to być może trzeba przestawić dźwignię nie na pierwszy ząbek np. żyto tylko na 2-gi i będzie dobrze ,ja tak mam i jest OK.a wogóle po co chcesz regulować ,najważniejsze żeby wszystkie denka miały jednakowy odstęp a reszte załatwia dźwignia ząbków zamiast na pierwszy może być 2-gi itd.-pozdrawiam Quote
plubd Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Mam rożne szerokości szczelin, niektóre kółka lekko ocierają o denko i chce zrobić z tym porządek. Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Quote
henryk Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 w takim układzie to zrób jak pisałem ok. 3mm wszystkie denka,reguluje się tymi śrubami z przodu na klucz 10-pozdrawiam Quote
Recommended Posts